Kiitos paljon taas kaikille kivoille kommenteille ja ihan punastun, etenkin niistä missä on käytetty sanaa ahkera. Runsaasti olen saanut viime aikoina tehtyä, mutta syy löytyy siitä kun olen kaiket päivät yksin täällä kotona niin minulla on paljon aikaa ja se kuluu mukavasti kun on jotain pientä puuhaa. Siksi tulee valmista melkein joka päivä. Kyllä mä osaan ja haluan olla välillä myös laiska :) Nyt vain on sellainen into tehtä, joten käytetään hyväksi. Tahti kyllä varmasti hiljenee kun työt taas alkavat. Siihen ei ole enää kauan.

Mutta sitä ennen näperrellään ja viimeisiä valmistuneita juttuja on nämä pienet huovutustyöt. Tein toissajouluna melkein kaikille lahjapakettiin huopaheijastimet, mutta itse jäin silloin ilman. Se raja tuli just siinä täyteen, että ei yhtään enää. Nyt siis oli jo korkea aika tehdä itsellekin. Ja kun kerran yhtä ei kannata tehdä, tein samalla pari muutakin, ei kuitenkaan niin montaa, että olisi alkanut tympimään :) Hienoja huopaheijastimia on tehnyt monet muutkin, esim. Risulinnulla ja Tellulla on kivan näköisiä heijastuksia:)

Heijastimet on tehty siten, että ensin huovutin villat levyksi ja valmiista levystä leikkasin sydämet. Ne vanutin pienemmiksi ja tiiviimmiksi kuumalla vedellä. Lopuksi kiinnitin heijastinkankaasta leikatun sydämen muliinilangalla huopaan. Osaan sydämistä laitoin hakaneulan taakse kiinnittämistä varten ja kahteen perinteisen nyörin. Roikkuvissa heijastimissa on kummallakin puolella heijastinkangas. Yksi sydän on leikattu jostain valmiista huopapalasesta ja siinä on koristeena hahtuvaa, joka on kirjottu koneella kiinni käyttäen apuna katoavaa materiaalia (Solvy).

En kuitenkaan aio pitää kaikkia heijastimia itselläni, vaan aion antaa niitä eteenpäin tässä lähipäivinä :)

Sitten tein elämäni ensimmäisen vapaalankavanutuksen muutama päivä sitten. Se ei tuntunut oikein minun jutulta. Valmistin siis huivin Pirtin kehräämön hahtuvasta, mutta tuskin otan sitä käyttöön. Sen verran tuolla tekniikalla tehtynä tulee kiemuraista ja muhkuraista, ettei ole minun makuun. Eikä oikein tullut ideoitakaan mitä tällä tekniikalla voisi muuta tehdä kuin huivin tai kangasta. Käytän varmaankin tästä huivista osia jossain ompelutöissä tulevaisuudessa. Huivi on siis tuo verkko kuvassa. Vapaalankavanutuksen tekniikasta löytyy tietoa ainakin  täältä.

Tein myös pikaisesti merinovillahahtuvasta nyörin kaulakorulle. Se siis on tuo avain. Helpompaa olisi ollut ostaa valmista huopanyöriä, mutta tuo merinovilla ei nyt ainakaan kutita kaulaa, joten varmempaa noin.

Kuvassa oleva violetti-musta huovutus on pienen pieni laukku, johon mahtuu pieni kännykkä ja kukkaro. Villat on huovutettu muovimatosta leikatun muotin ympärille ja lopuksi tietysti vanutukset ja venytykset. Tässä on käytetty valmista huopanyöriä, mikä on käsin ommeltu kiinni pussukkaan. Olen aikaisemmin tehnyt vastaavan laukun siten, että huovutin nyörin itse ja samalla myös kiinni laukkuun. Se oli paljon työläämpi tapa, joten tässä vähän oikaisin.

Tänään ei käsitöitä enempää. Vasta illalla ehkä vähän neulontaa :)