Ei kuitenkaan sellaista rankkaa, että juopoteltaisiin terassilla ja kuunneltaisiin naapurien kiusaksi jotain noloa musiikkia.

Vaan sitä lapsiperheen rankkaa vappua. Meidän perheen.

Äiti lupaa askarrella vappuhuiskan. Eräs saa kohtauksen siitä kun äiti askartelee  huiskan puhelinluettelosta. Koska se eräs lukee sitä puhelinluetteloa joka päivä. Ja se luettelo on tärkeä.

IMG_2849.jpg picture by pupupossu

Ja sitten puhkeaa ilmapallo. Itku siitäkin pääsee. Yksi itkee pelästyksestä,  toinen sitä, että kallis pallo hajoaa. Sitten puhkeaa taas pallo. Ja jälleen itketään. Nyt äiti käskee isää ripustamaan pallot jonnekin. Ja isähän ripustaa. Kaunista.

IMG_2854.jpg picture by pupupossu

Sitten puhkeaa kolmas pallo. Ihan itsekseen. Tehdään päätös, että viedään ne loput kalliit pallot yöksi ulos. Ne viisi, mitä on vielä jäljellä.

Sitten joku lyö päänsä avoinna olevaan laatikkoon. Ja itku tulee taas. Pää osuu jälleen jonnekin. Ja kolmannenkin kerran. Onneksi on kuitenkin se vappuhuiska.

IMG_2868.jpg picture by pupupossu

Muistiksi seuraavaa vappua varten: Lapsien on nukuttava päiväunet vaikka väkipakolla. Ilmapallot on ostettava ajoissa, niin saa mitä haluaa. Jos haluaa juoda simaa, se pitää laittaa viikkoa ennen, ettei joudu jälleen ostamaan kaupasta. Hiiva kirjoitetaan ostoslistaan ensimmäiseksi ja suurella fontilla, alleviivattuna ja kursivoituna.

Vapun vietto jatkuu pienistä puutteista huolimatta. Kyllä ne munkit ehtii vielä tänä iltana paistaa. Huomenna vapputorille, sieltä ostetaan foliopallo. Ja sujuihan serpentiinien laittokin ihan ilman ongelmia.

***

Vappuhuiskan valmistusohje

Tarvikkeet:

  • sakset
  • puhelinluettelo tai joku lehti
  • nitoja, jossa on myös niitit
  • keppi
  • pakkausteippiä
  • astia

Lehden sivu leikataan reilusti yli puolen välin suikaleiksi. Silleen rouheasti. Sivut nidotaan yhteen. Sitten teipillä kiinni keppiin. Otetaan astia. Neuvotaan lasta viemään siihen kaikki huiskasta irronneet suikaleet. Ja lapsi vie.

IMG_2855.jpg picture by pupupossu