Eilen kävi Toivon serkut juhlimassa jälkikäteen Toivon synttäreitä. Innostuin laittamaan jouluvaloja juhlan kunniaksi. Tai oikeastaan meillä on ympäri vuoden muutamat valot muutamassa lyhdyssä ja ne sytytin. Ja yhdet enkelivalot ripustin. Löysin niille jopa sellaisen paikan, missä on pistorasia lähellä (sellaisia kun meidän vanhassa talossa on aika harvassa) ja Tyyne ei ylety kuin alimpiin enkeleihin.

enkelivalot.jpg

Isänpäivää on tänään juhlittu laulamalla useita kertoja useita onnittelulauluja. Onnittelulauluja on ainakin Paljon onnea vaan, Onnen lintu lentää, Hämähämähäkki ja useat Röllin laulut. Isänpäiväkaffet juotiin isän tekemän eilisen täytetyn kääretortun kera. Kumpaakin pappaa muistettiin viemällä haudoille kynttilät kiireellä kun pissahätä yllätti. Isä sai lahjaksi kaupasta ostetun tekokarvahatun ja itse neulotut sormikkaat. Joita tein iltaisin televisiota katsellessa miehen torkkuessa vieressä. Onneksi on aina joku neule kesken, ettei niistä kysellä.

sormikkaat.jpg picture by pupupossu

Sormikkaat miehelle

Lanka: Novitan Opi villasukka -lanka. 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 100 g.

Puikot no 4.

Ohje: Novita kevät 2010 no 22. Sormien kerrokset, ennen kavennusta: peukalopotti 15, suomensotti 16, oltermanni 20, kultaralli 18 ja pikkurilli 12.

Olin aika iloinen kun löytyi kiva ohje miehen sormikkaille. Koska mies tykkää enemmän käyttää sormikkaita kuin lapasia. Ja vielä ohje, jossa oli vähän palmikkoa, ettei ollut ihan perusjuttu. Eikä kuitenkaan mitään sellaista palmikkoa mikä on jotenkin liian paljon palmikko. Että sitä kehtaa käyttää.

Ihan vähän oli vaikea arpoa noita sormia oikeaan mittaan, mutta aika pikkujuttuhan se olisi ollut sormea jatkaa tai purkaa. Tuli kuitenkin ihan sopivat.

Ja sormikkaat ovat KYH-neule eli aloitettu jo kesäkuussa. Jatkettu tai oikeastaan koko aloitus purettu ja neulottu loppuun lokakuussa. Tai syyskuussa.

Isänpäivän juhlinta jatkuu. Isä ja poika ovat pihalla laittamassa runkosuojia nuorille hedelmäpuille ja samalla vähän siivoavat katkottuja perennoja pois. Sen jälkeen isä tulee laittamaan meille muille ruokaa. Minä varmaan istun kohta tuossa sohvatuolilla ja neulon.