Tänään se alkoi - Lankahamsterikuukausi. Jännää! Nyt ei sitten saa kuukauteen ostaa lankoja jos haluaa olla hamstereissa mukana ja neuloa pitäisi ihan puikkona :O) Lankojen ostokieltoa on helppo noudattaa, mutta varmaan mun neulomiset ei mitään suuren suuria ole. Pääasia on kuitenkin mukava mukana olo!

En punninnut omia lankoja, punnitsen sitten valmistuneet työt. Mutta kuvia otin pienistä lankavarastoistani - samalla ne tuli siivottua :)

Ensin puuvilla- ja pellavalangat. Näitä ei ole paljon ja kaikki puuvillat on perintökeriä. Näistä tuskin teen mitään tämän kuukauden aikana.

IMG_2987.jpg

Tässä laatikossa on kaikki mahdolliset langanjämät ja yksinäiset kerät. Näille haluaisin tehdä jotain, mutta saa nähdä.

IMG_2979.jpg

Hahtuvat. Ehkä en neulo tässä kuussa näistäkään.

IMG_2981.jpg

Tässä sitten sellaiset langat joita on edes jokseenkin järkevä määrä. Mutta mutta... voi olla, että nämäkin jäävät vielä varastoon.

IMG_2983.jpg

Pussissa on isoäidinneliölangat. Tähän työhön en aio helmikuussa koskea.

IMG_2906.jpg

Tässä korissa sitten vihdoinkin lankoja joita on tarkoitus käyttää. Ainakin tuota punaista ja mustaa.

IMG_2904.jpg

Ja loppuhuipennus. Iso kasa vaaleanharmaata Nallea, josta kuvittelen tekeväni neuletakin tai siis jos sen ainakin saisin alkuun. Keskeneräisellä työllähän hamstereissa ei tee mitään, mutta pääasia onkin minulle se, että motivoidun tekemään tätä suurta työtä!

IMG_2977.jpg

Lankoja ei ole mitenkään hirmuisen paljon. Sain kerran sellaisen omituisen päähänpiston, että menin myymään langat kirpputorilla (paitsi tietysti nuo jämälangat, niistä en luovu). Samalla kertaa taisi mennä melkoinen kasa kankaitakin. Välillä se kaduttaa, mutta ei onneksi enää niin paljon kuin heti sen myymisen jälkeen.

Suunnitelmissa on tässä kuussa neuloa pipo, kämmekkäät ja ehkä lapaset ja virkata liivi ja aloittaa neuletakkia. Aika kovat suunnitelmat. Uskon ainakin pipon valmistumiseen ja samoin liivin ja neuletakin ehdin myös aloittaa.

Ensimmäisenä työn alle pääsi pipo. En ollut tarpeeksi hyvin suunnitellut ja valmistellut koko hommaa etukäteen ja paniikki meinasi tulla. Ei sen takia, että nyt heti ekana päivänä pakko saada tehtyä jotain, vaan siksi kun Elämä käsissä oli jo alkanut televisiosta ja mä vasta mietin, että minkä väristä! Päädyin sitten hätäpäissäni isoon täyteen kerään, josta voisi neuloa vaikka mitä. Ja oikeasti mun piti tehdä se jostain vajaasta jämäkerästä. Mutta enpähän missannut kuin kymmenen minuuttia mun suosikkisarjasta :)

Edit: Meinasi ihan unohtua. Nyt on kulunut kuukausi siitä kun aloitin painontarkkailun. Silloinen BMI-lukema oli 28,3. Tai siis se oli sitten seuraavan päivän indeksi kun olin aloituspäivää kilon painavampi ja sen sitten otin lähtöpainoksi ja BMI:ksi. Eli painonpudotustavoite on mulla alkuperäisestä noussut ja se on 9 kg. Paino on pudonnut 4,5 kg tässä kuukaudessa ja painoindeksi on nyt 26,5. Aika hyvä alku. Tahti hidastuu tästä, mutta tämä alku jo piristi kummasti ja nyt riittäisi -2 kg/kuukausi tai vaikka vain -1 kg. Suunta on kuitenkin oikea :O)