Meinaan unohtaa päivittää tänne noita valmistuneita. Täytyy nyt laittaa nuo, mitä on kuvattu. Muutakin on, mutta kuka ottaisi niistä kuvat. Jos vielä muistan, menen ottamaan kuvat heti kun olen saanut kirjoitettua tämän.

Ensin pari vaippaa. Nämä ovat olleet pitkään valmiina ja käytössä ja pestykin useita kertoja jo.

Autokangas Myllymuksujen PUL, sisäpuoli kuivaliinaneulos. Kukkakangas Eurokankaan flanelli, sisäpuoli vanha pyyhe. Tarrakiinnityksellä ja taskuilla.

vihretvaipat.jpg picture by pupupossu

Taskuvaippa Myllymuksujen PUL ja kuivaliinaneulos.

apinavaippa.jpg picture by pupupossu

Vaippailussa on nyt sellainen tilanne, että olen joutunut laittamaan muistojen laatikkoon muutaman M-kokoisen vaipan, joten lisää näitä L-kokoja pitäisi ommella. Tosin pottailu sujuu sen verran kivasti, että ihan hurjaa tarvetta ei ole. Pitäisi seuraavaksi yrittää tehdä jonkinlaisia housuvaippoja ja niitä kai täytyy ensin vähän suunnitella ja kokeilla ennen sarjatuotantoa.

Vähintäänkin yhtä kauan aikaa sitten valmistui muutama pieni huovutus. Osallistuin haasteeseen, jossa viidelle ensimmäisenä kommentoineelle oli tarkoitus lähettää jotain itse tehtyä. Aikaa oli koko vuosi, joten kerrankuin olin ajoissa.

huopasydmetjakortti.jpg picture by pupupossu

Huovutin rautalangan ympärille veden ja mäntysuovan avustuksella suomenlampaan villaa. Rautalangat taivutin sydämen muotoon ja kiinnitin muutamalla pistolla keskeltä kiinni. Yritin kiinnittää noihin hakaneuloja, mutta en saanut siististi: aina se hakaneula näkyi jostain raosta. Kiinnitys siis tapahtuu kankaan nurjalta puolelta hakaneulalla. Tai voihan tuon kiinnittää ommellen suoraan siihen missä sitä aikoo pitää.

Nuo ei nyt ole ihan parasta huovutusjälkeä, mutta ei ihan huonointakaan. Ja sen huomasin, että tuota ei kannata kiinnittää rintaan silloin kun Toivo on mukana. Oma meni ihan mutkalle kun nostelin poikaa syliin. Onneksi tuo rautalanka taipuu myös takaisin.

Kortteina pistin taas kerran tuon Lahden MM-kisakortin vuodelta 1978. Niitä on meillä vielä vino pino. Myös kyseisten kisojen hattu löytyy. Pistän siitä kuvan toiste.

***

Käyn joka päivä äitiä katsomassa terveyskeskuksessa. Äiti on kovin huonona ja se vaikuttaa omaan mielialaan. Mukavaakin on sentään tapahtunut. Käytiin eilen Ilmaria tapaamassa ja se olikin viikon kohokohta. Tänään oli Toivon 1½-vuotisneuvola ja viikonloppuna kenties mennään jälleen Tampereelle. Kovasti odottelen, että loputkin lumet sulaa pihalta ja päästään haravoimaan. Vaikka viimeisten ostosten takia minun pitäisi kyllä käyttää kaikki mahdollinen aika neulomiseen.