Olin lauantaina huovutuskurssilla, jolla olin myös perjantaina ja keskiviikkona ja menen vielä kolmena seuraavana keskiviikkona. Tein mattoa vessaan ja se oli sen verran raskasta työstää, että olin koko viikonlopun aika poikki. Vaikka matto on pieni. Se on kuitenkin nyt sellaisessa vaiheessa, että kaikki käsityö on tehty. Enää koneellinen vaihe jäljellä.

Keskiviikkona tein astian aivan uudella tavalla. Yhden koekappaleen tein jo edellisellä viikolla, mutta tuli liian iso eli sille tulee muuta käyttöä. Tällä kertaa onnistui hyvin ja kuppi on juuri oikean kokoinen.

Astiassa on käytetty suomenlampaan villaa ja raidat ovat merinoa. Villaa kului 60 g. Villat asetettiin bambumatolle ympyrän muotoon - keskelle enemmän villaa kuin reunoille. Tässä ympyrän halkaisija oli 40 cm. Huovutin ympyrää bambumaton sisällä eri suunnista 3 x 10 min. Tämä punainen villa oli niin käsiteltyä ja värjättyä, että tarvitsi aika runsaasti saippuaa, sillä oli muuten aivan kuiva, eikä meinannut huopua. Vanutusvaiheessa ympyrän reunoja rullattiin enemmän ja ne kääntyivät pikku hiljaa ylöspäin. Pingotin astian kolmen litran ranskankermaämpärin ympärille ja kaulimella tasoittelin ryppyjä. Eli tässä astiassa ei ole käytetty kaavaa tekovaiheessa.

Tuli hyvä. Vaikka astian pohja jäi hiukan vielä kesken ja löysäksi kun aika loppui kesken enkä enää millään viitsinyt jatkaa seuraavalla kerralla tai kotona. Pohja ei onneksi näy kun astian laittaa täyteen vaikka makeisia tai palikoita. Kiva väripilkku meidän aika värittömään tupaan.

Viime viikolla kun vielä aurinko paistoi, korkkasin ulkonanelomiskauden. Kun en enää millään jaksaisi pihalla lapioida lunta ilman mitään tarkoitusta keskeltä kukkapenkkiä. Tänään lapioitiin jälleen polkuja - satoi räntää eikä voinut neuloa.

Ensi viikonloppuna on Lahdessa käsityöharrastajille kiva tapahtuma: Kissojen yö 25. - 27.3.3011. Sinne voi mennä tekemään omia käsitöitä, seurustelemaan toisten käsityöharrastajien kanssa ja saamaan neuvoja ongelmiin. Paikalla on myös käsityötarvikevaihtopöytä, jonne voi viedä itselle tarpeettomia tarvikkeita ja ottaa tilalle tarpeellista. Pientä maksu vastaan voi osallistua erilaisiin työpajoihin: neulepussi, nypläys, helmityöt, kinnasneula, koukkuaminen, karstaus. Muuten tapahtuma on ilmainen. Sinne olisi tarkoitus mennä jonain päivänä.