Paljon on viime viikkoon kaikkea mahtunut. Silti ei tunnu rankalta viikolta. On ollut niin kivoja juttuja.

Viime sunnuntaina vietettiin oman perheen perinteisiä pikkujouluja. Syötiin torttuja ja pipareita, juotiin cola-juomaa koska muistettiin vasta myöhemmin, että glögiäkin olisi ollut, soitettiin joululauluja ja avattiin pikkujoulupaketit. Ne perinteiset alle euron lahjat. Samana iltana serkku tuli tyttärensä kanssa yllätysvierailulle. Onneksi oli niitä torttuja ja pipareita. Saatiin heidän vanha säkkituoli. Aikas ihana. Pitää vielä tehdä siihen uusi päällinen ja sitten se on täydellinen. Niin ja aikuiset joi sitä cola-juomaa. Lapset piimää ja kaakaota.

Itsenäisyyspäivää puolestaan juhlittiin kyläilemällä. Kotiin toin kyläpaikasta afrikkalaisia kankaita. Kivoja. Pesty on ja siirretty odottamaan jatkotoimenpiteitä. Erityisesti tuota punaista haluaisin jo päästä muokkaamaan.

Meille on muutenkin kotiutunut yllättäviä asioita. Paperinarusta tehty valokranssi, muutama kassillinen ihania pitsejä ja kirjailtuja liinoja sekä lakanoita entiseltä työkaverilta kiitos paljon, käyntinne oli ihana yllätys, tavataan toistekin, lasten kanssa Lahden retkellä kirpputorilta ostetut grillipihdit ja lankaa. Olisiko ollut viimeinen lankaostos tänä vuonna?

Ja viikon loppuhuipennus. Lapset kahtena päivänä hoidossa ystävällä ja ystävällä. Ensimmäinen hoitopäivä meni joululahjoja askarrellessa ja toinen joululahjoja ostellessa. Vielä tänäänkin lapset olivat yhtäaikaa poissa tunnin verran, toinen ystävän kanssa joululauluja laulamassa ja toinen isänsä kanssa lahjaostoksilla. Sen tunnin vietin paketointipajassa. Kummallista ja hiljaista on olla kotona yksin.

Tämän kaiken lisäksi tällä viikolla on ehditty käydä lasten serkun nimpparikahvilla ja samainen serkku oli meillä Toivon seurana tänään. Meille on haettu joulukuusi, on syöty ulkona, tehty joulukortit, kirjoitettu ja lähetetty ne, on käytetty Tyyne neuvolassa, varattu neuvolasta joulupukki ja järjestetty Muumit kymmeniä kertoja.

Ja ensi viikko jatkuu lahja-askartelun ja paketoimisen merkeissä. Kauppoihin ei tarvitse enää mennä, ostolahjat on jo kaikki ostettu. Mäntsälän puutarhaoppilaitoksen joulumaahan on vielä tarkoitus mennä, mutta koska pakottavaa tarvetta ei millekään ole, siitä tulee varmaan ihan kiva retki.