Viikko vierähti juhlien parissa. Ja vähän muunkin.

Juhlat alkoivat viime torstaina Saaran nimpparijuhlilla. Saaralle vietiin lahjaksi pieni posliiniastiasto. Tuli heti käyttöön.

Perjantaina Noora kävi meillä ja grillattiin pihalla niin kauan kunnes vesisade alkoi. Eräänlaista juhlintaa tämäkin.

Sunnuntaina oli ystävän tyttären Tuulin rippijuhlat. Käytiin siis varmistamassa, että Tuuli todellakin pääsee ripille ja saa luvan toimia kummina. Kummilupa tuli, joten yksi tuleva kummi tuli sitten valittua.

Maanantai oli unipäivä ja äiti yllätti tulemalla kylään. Se on aina juhlaa kun äiti käy. Ei käy kovin usein.

Tiistai vietettiin miehen serkun Kirsin mökillä nimpparijuhlissa. Kirsille vietiin verenpisara suullisine hoito-ohjeineen.

Tämän kaiken juhlahumun ohella on tietysti käyty töissä. Eli ei ole keittiö edistynyt ei. Eikä siivous. Kiire tulee kohta omien juhlien järkkäämisen kanssa.

Mutta lauantaisesta kesäretkestä piti varsinaisesti kirjoittaa. Retkipäivän aamuna käytiin ostamassa mansikat pakkaseen. Tämän jälkeen Iittiin värifestareille.

IMG_5973.jpg

Sisäänpääsymaksu näille festareille oli hurjat kolme euroa. Minusta ihan siedettävä summa. Mies ei ehkä ollut kiinnostunut ihan koko rahan edestä. Festareilla oli myytävänä iittiläisten - ja kai vähän muidenkin - käsityöläisten aikaansaannoksia. Kesäkahvilassa oli näyttely. Työnäytöksinä oli lasihelmien valmistus ja kasviväreillä värjäys. Nämä siis ne mitä me ehdittiin edes vähän nähdä.

IMG_5971.jpg

Kasveilla värjäämisestä olen ollut jo pitkään kiinnostunut ja hankkinut jonkinlaista tietoakin asiasta. Festareilla kyllä neuvottiin ja kerrottiin auliisti kaikesta mahdollisesta. Aivan kaikki ei nyt ihan jäänyt mieleen, mutta eipä tuo ole sen kummempaa värjäystä kuin reaktiiviväreilläkään tapahtuva. Mutta kyllä paljon mielenkiintoisempaa. Lankoja olen jo värjäystä varten hankkinut. Vaan en tiedä koska tulee se sopiva rako aloittaa kokeilu.

Kovin ihania nuo kasviväreillä värjätyt villalangat ovat. Vaikka niitä kävin siinä kahteen kertaan hypistelemässä, jätin silti ostamatta. Melkoista tahdonvoimaa se vaati. Nyt kyllä vähän kaduttaa.

IMG_5968.jpg

Iitistä matka jatkui Kouvolaan. Siellä oli keskustassa Classic Chevy Clubin kokoontumisajo. Joo. Ei mun juttu, mutta jos mies kärvisteli värifestareilla niin miksen minäkin sitten autoja voisi vähän katsella. Tosin tapahtuma oli ihan keskustassa ja käytin aikaani enemmän kaupoissa kiertelyyn kuin autojen katseluun.

IMG_5976.jpg

Päivän päätteeksi syötiin Kouvolan kiinalaisessa ravintolassa hyvin ja rasvaista ruokaa. Nam.

Tämän kesäretken tuliaisostosten määrä oli hiukan kummallinen eli kovin vähäinen. Mietinkin, että mikä minuun on tullut kun en saanut rahaa tuhlattua.  Ostin vain kaksi pientä osaa tulevaan vauvan mobileen. Eli aika vähän.

***

Syksyllä alkavien Wellamo-opiston käsityökurssien ja muidenkin kurssien tiedot ja ajankohdat pongasin pari päivää sitten netistä. Sielä oli vaikka mitä kiinnostavaa, mutta taitaa jäädä väliin ainakin nämä syyslukukauden pidemmät opinnot. Mutta muutamalle lyhyelle voisin mennä. Kiinnostavia ja sopivan mittaisia oli muutama.

Kestovaippakurssi olisi nyt tosi ajankohtainen ja sille aivan varmasti menen. Vaikka tietoa, ohjeita ja kaavoja on maailma (siis netti) pullollaan, niin mikään ei voita kädestä pitäen annettua opetusta.

Toinen kiinnostava ja tarpeellinen oli ohuthuopakurssi. Tällaisen kurssin olen jo aiemmin käynyt, mutta nyt ei nappaa pesuhuoneen lattialla kumarassa tehtävä huovuttaminen. Ei tällä vatsalla. Opistolla on kunnon pöydät ja tilat. Tällä kurssilla tehdään kaavat ja huovutetaan vaate joko valmiiksi tai sitten ommella huovutetusta kankaasta se vaate valmiiksi. Oliko epäselvää.  Ja mulla on suunnitteilla se kastemekon tekeminen. Tarpeellinen kurssi siis.

Mietinnässä muutama muukin, mutta nuo nyt ainakin. Katsellaan.