Sydänviiri

8228669441_12187958fc.jpg

Vielä yksi ennen lumen tuloa kuvattu askartelu. Sydänviirin idean sain eräästä vanhasta joululehdestä (tai muusta lehdestä, tallella oli enää kuva siitä idean alkuperästä). Leikkasin kankaat sydämen muotoon, väliin laitoin vanun ja ompelin koneella reunoista kiinni. Ei kovin helppoa. Muoto meinasi levitä ja mennä mutkalle, mutta yhtään sydäntä ei mennyt niin paljon pieleen, että pois olisi pitänyt heittää. Kankaina oli pellavanpaloja sekä perintötyynyliinoja.

Valmiit sydämet pujottelin ohueeseen rautalankaan ja sydämien väliin laitoin vielä muutaman helmen.

8228669327_e02dba63d7.jpg

8228669403_f451335118.jpg

8228669373_f892f5d1fa.jpg

***
Nämä viime päivät ennen joulua ovat olleet tosi kivoja. Ystäviä on käynyt kavilla tai glögillä tai kahvilla ja glögillä tai teellä tai mehulla. On tarjottu torttuja, pipareita, konvehteja ja karjalanpiirakoita. On vaihdettu paketteja ja juteltu joulun vietosta. Torstaina kävi jälleen yksi ystävä ja tänään tulee vielä kenties viimeinen.

Eilen oli joulusiivouspäivä eli vietiin matot ulos ja pestiin lattiat. Samoin oli jouluruokaostospäivä eli hankittiin kaikki tarvittava. Eilinen oli myös joululeipomispäivä eli mies teki lasten kanssa piparkakut ja minä juhlapiparit. Suklaakakun ja pähkinäkookoskakun leivon vasta sunnuntaina, että niistä olisi edes jotain jäljellä jouluna.

Tänä vuonna on tarkoitus tehdä joulujuusto perityllä reseptillä. Ohjeen mukaan jossain vaiheessa juuston valmistusta tarvitsee reikäkauhaa. Meillä on sellaisia kaksi, mutta toinen on ollut kasvihuoneessa koristeena ja toinen vanha rikkinäinen emalinen roikkuu keittiön katossa koristeena. Kumpaakaan ei tee mieli käyttää. Joten päätin ostaa uuden ihan tätä varten. Paitsi etten sitten ostanut. Koska uusi maksoi siinä kaupassa missä käytiin reilusti yli 20 euroa. Minusta oli aika kallis ja varsinkin kun käyttöä on ehkä kerran vuodessa. Toisaalta olenhan hankkinut myös mopin ja siihen mikrokuituliinat ja niitäkin käytetään vain kerran vuodessa. Taidan kuitenkin tänä vuonna käväistä kasvihuoneessa lainaamassa kauhaa ja toivon, että se varmasti puhdistuu hyvin tiskikoneessa.