Joulu oli mukava. Ja rauhallinen. Aattona käytiin minun tätiä ja setää katsomassa. Siellä nähtiin muitakin sukulaisia ja kissa. Ihan kun niitä ei olisi ikinä ennen nähty - siis kissoja. Kotiin ja ruoka ja sitten tuli jo joulupukki. Vaikka vähän jännitti, niin ei silti pelottanut. Pukille laulettiin omatekemä laulu ja samaan valokuvaan haluttiin mennä ilman houkuttelua. Se oli kyllä erikoista.

Lahjoja tuli runsaasti, muttei ähkyksi asti. Toivo nimesi mieluisimmaksi lahjakseen automaton, Tyyne telkasta katsotut Muumit. Noh. Ne on olleet aina eikä mitään joululahjoja, mutta onko se nyt niin tarkkaa. Tänä vuonna ei tullut yhtään itse tehtyä lahjaa ja taitaa olla ihan ensimmäinen kerta. Minun saamat lahjat painottuivat lyhty/kynttiläosastolle. Toivottu teekuppi tuli, uusinta Muumimukia ei. Se puute hoidettiin kuntoon tänään.

Joulupäivän vietin kokonaan pyjamassa. Ulkoiluakin tuli sen verran, että päästin kerran kissan ulos.

Tapaninpäivänä käytiin ystävillä syömässä, joten oli pakko laittaa vaatteet päälle. Melkoinen myrskytuuli oli koko tapaninpäivän, mutta pihassa oleva laho koivu näyttää edelleenkin olevan pystyssä.

Tänään ensimmäisenä arkipäivänä on ehditty jo käydä alennusmyynnissä. Vaikkei alessa ole juuri ikinä mitään mitä minä haluaisin ostaa. Nyt tosin tein jo kuusi hankintaa ensi vuoden joululahjoiksi. Ei hassumpi aloitus joululahjahankinnoille.