Joo, ensimmäiset säärystimet ikinä. Neulomisharrastuksen aloitin kaulahuiveilla. Sellaisilla pitkillä ainaoikeinhuiveilla tai pitkillä mummonjämälankaoikeinnurinhuiveilla. Jopa neljä metriä pitkillä. Sekä nukkien pannulapuilla. Kun näillä olin ensin harjoitellut, siirryin tekemään kirjoneulepuseroita. Niitä en ole enää vuosiin tehnyt. Ehkä vielä joskus yllätän itseni ja teen vielä yhden.

Tässä eräänä päivänä minulla oli kokonainen lapsivapaapäivä. Ensin lapset olivat päivän ystävän luona hoidossa ja sitten minä olin illalla käsityökurssilla. Päivän käytin hyvin. Luin rauhassa lehden, join kahvit ilman yhtään keskeytystä, neuloin ja askartelin muutaman säilytyslaatikon. Eli kiinnitin liisterillä tapettia muutaman pahvilaatikon päälle. Osaan jätin pelkät tapetit, mutta muutamaa koristelin pitsiliinoilla ja pitsinauhalla. Saksille tein säilytyspurkin säilykepurkista. Oli kiva päivä.

Kierrätysmateriaalikurssilla olen myös saanut jo jotain valmista.

Käsityökassi. Kaava kirjasta Herkulliset huopatyöt.

Päälliskangas on vanha liivihame, kangas Marimekkoa. Vuori on vanha tunika. Ja koristeena rintaneula eräästä ostoneuleesta. Se ei siihen oikein sopinut, mutta tähän kyllä.

Neulatyynyenkeli. Kaava kirjasta Värikkäät tilkkulahjat.

Aivan kaikki ei ole kierrätysmateriaalia, vaan muutamat tilkut kankaanjämiä jo tehdyistä töistä. Enkelin sisällä on taustalla pahvia, ettei neulat tule toiselta puolelta läpi. Tätä tehdessä muistin taas hyvin, miksen pidä pienien täytettävien asioiden tekemisestä. Nuo jalat oli aivan kamalat kääntää oikein päin. Kädet sitten jätinkin tekemättä. Mutta onhan sillä siivet.

***

Tänään kävin pitkästä aikaa lasten kanssa perhekerhossa. Siis niin pitkästä, että Tyyne taisi edellisellä kerralla olla vatsassa vielä. Sieltä jatkettiin suoraan Lahteen ostoksille. Tässä sama juttu, edellisestä kerrasta oli aikaa, muttei ihan yhtä kauan. Tosin tänä vuonna en ole lasten kanssa kolmistaan kaupungilla käynyt.

Hiukan käsityötarvikeostoksia tein: ompelulankoja, Puro-lankaa, palmikkopuikot, pitsinauhaa ja taikapallovaihtoon jotain. Lankakaupan lahjakortilla ostin Chibin. Nyt minullakin on se.