Nyt on päivitystahti ihan hurja. Melkein joka päivä jotain. Mutta olihan tuossa muutaman viikon taukokin. Ja kiva on kyllä näitä valmistuneita tuotoksia päivittää - sen verran vähän on niitä tänä vuonna ollut.

mustikkasukat1.jpg picture by pupupossu

Mustikkasukat

Lanka: Nalle Marjaretki Mustikka. 75% villa, 25% polyamidi + Aloevera ja Jojoba. Kulutus 70 g.

Puikot no 3.

Ohje: Tavan sukka. Jostain Novitasta lunttasin Nallelankasukkien silmukkamäärän/puikko. Taisi olla 14.

Eipä näistä tai näiden tekemisestä mitään kummempaa. Tänä vuonna en itse kerännyt montaa mustikkaa. Sain kaksi vadillista putsattuja mustikoita Pappilan Mummolta. Nämä sukat menivät kiitokseksi mustikoista. Tein oikein pesuohjekortinkin parsinlangan kera. Että tuli sitten vähän askarreltuakin.

mustikkasukat2.jpg picture by pupupossu

Ennen mustikkasukkia tein itselle puolukkapolvisukat. Tosin tuo ämpärillinen puolukoita kotiutui meille samasta osoitteesta kuin mustikatkin. Joten sukkien puolukkametsässä testaaminen taitaa jäädä ensi syksyyn.

puolukkasukat1.jpg picture by pupupossu

Puolukkasukat

Lanka: Nalle Marjaretki Puolukka. 75% villa, 25% polyamidi + Aloevera ja Jojoba. Kulutus 130 g. 

Puikot no 3.

Ohje: Samaisesta Novitasta luntattu silmukkamäärä/puikko eli 14. Kärkialoitus ja tiimalasikantapää Ullasta. Muuten neulottu omien mittojen mukaan matkaneuleena.

Näissä sukissa tuli minulle paljon uutta: aloitus kärjestä, tiimalasikantapää oikein tehtynä, oma sovellus polvisukista.

Kärkialoitus on minusta nerokas ja aion sitä käyttää tulevaisuudessa niin usein kuin vain voin. Varsinkin raidallisessa langassa jos alkaa raidoitus loppua kohden mennä pieleen, ei se varressa niin haittaa kun se ei ole näkyvin paikka. Tosin näissä sukissa kyllä yllätyin siitä, että raidoitus pysyi kohdillaan ihan koko sukan matkan.

Tiimalasikantapää taas ei onnistunut minulta. Neuloin ja purin, neuloin ja purin. Vaikka kuinka monta kertaa. Eikä hyvää tullut silti. Reikäiseksi jäi. Ei minun kömpelöillä ja huonoin puristusvoimin omaavilla sormilla pysty tekemään niin tiukkaa kuin olisi tarvis. Jossakin vauvansukkaohjeessa oli tiimalasikantapää neuvottu eri tavalla ja silloin ei tullut reikiä kun sukat tein. Täytyy etsiä tuo ohje ja opetella se, vaikka muistan, ettei sitäkään ollut mukava tehdä. Raidallisessa langassa tuo tiimalasi vaan näyttää paremmalta kuin joku muu kantapää.

Sukkien pohkeiden lisäykset ja vähennykset on tehty neuloessa omien karjalaistyyppisten säärien mittojen mukaan. Istuvat tuli. Suun resori on 1o, 1n, 7 krs. Joka toiseen resorin kerrokseen neuloin mukaan ohutta kuminauhaa. Minulla kun ei nuo neulotut polvisukat meinaa oikein pysyä jalassa silloin, jos alla ei ole sukkahousuja. Olenkin joutunut noihin aiemmin neulottuihin polvisukkiin lisäämään kuminauhat. Tämä tapa oli mielestäni kätevämpi. Ja ainakin eilisen puolitoistatuntisen pihapuuhailun jälkeen voin todeta, että jalassa pysyivät. Vaikka oli saappaat, joissa tiukinkin sukka tuppaa yleensä valumaan.

puolukkasukat2.jpg picture by pupupossu

Vähän on kaupunkihienostelusaappaat päässeet kulahtamaan kun niitä on koko kesä käytetty pihatöissä. Ensi kevään synttäritoivelistalla onkin uudet hienostelusaappaat.

Kumpaakin lankaa jäi harmillisesti yli - kuten lankoja yleensäkin. Näistä voin vain sanoa jo nyt, että en tule näitä lankoja mihinkään käyttämään. Jos siis jotakuta kiinnostaa nuo pienet jämäkerät (Mustikka noin 20 g, puolukka noin 70 g - minulla käytössä vanha puntari, joten grammat ovat todellakin noin), niin ilmaiseksi annan mielläni tarvitsevalle. Edit: Langat saivat uuden kodin.