Miehen serkun poika pääsi ylioppilaaksi ja käytiin sitä juhlistamassa tänään. Hienoa. Mutta olipa vaikea taas keksiä sitä lahjaa. Lopulta päädyttiin uunivuokaan ja pariin patakintaita. Rahaa kun on vain jotenkin tosi tylsä antaa.

Juhlien jälkeen poikettiin Ikeassa ja Kodin ykkösessä kun ne olivat ihan siinä juhlapaikan vieressä. Oli ihan pakko käydä. Ja jotain tietty tarttui mukaan. Tarpeellista ja ennalta suunniteltua ja myös yksi heräteostos.

Tarjotin.jpg

Tarjotin oli se heräteostos - tosin käyttöä tällekin on. Tyynyt on tarkoitettu pihakeinuun, että siellä on mukavampi ottaa päiväunia. Tuohon vitriinikehykseen on tarkoitus laittaa kuivattu hääkimppu. Huomenna varmaan maalaan kehyksen ja sitten on kai uskallettava kurkistaa miten kukat ovat kuivuneet.

Näiden lisäksi löysin läpinäkyvää kerniä. Se oli kyllä iloinen löytö. Ja maksoi vain 2,50 euroa/metri. Tuvan pöydällä on ollut valkokuvioinen muovipinnoitettu pöytäliina, johon on tullut kestotahroja punaviinistä ja sanomalehtimusteesta. Uutta sopivaa muovitettua ei ole löytynyt ja olen jo varautunut pistämään siihen ihan vain kangasliinan ja sitten pesemään usein. Nyt tämä läpinäkyvä kerni kyllä pelastaa tilanteen. Jos se vain on järkevän näköinen. Sen näkee kun kokeilee. Mutta vasta sitten kun remontit on ohi ja saadaan taas asunto ja huoneet oikeaan käyttöön :O)

Ennen juhliin lähtöä ehdittiin aamulla varhain käydä Lahden torilla yrttiostoksilla. Ja samalla kierros kirpputorilla. Kirpparilta löytyi vain näitä.

Golf.jpg

Golf-palloja. Hih. Niitä oli siinä laatikollinen ja mun oli ihan pakko ostaa. Veljen vaimo aloitti golfin pelaamisen pari vuotta sitten ja saa nämä synttärilahjaksi. Tuskin näitä käyttöön ottaa, mutta onpahan hauska lisä. Siis muutakin aion kyllä antaa.

Ja aamun pakollinen puutarhaliike/remonttiosasto -käyntikin tuli tehtyä. Mulle tarttui mukaan sieltä kukkateline ja pari murattia taas kuivumaan.

Murattijaruukku.jpg

Ostoksia tuli tehtyä ja mansikkakakkua syötyä. Huomenna vähän maalausta ja pihatöitä.