Kevät tulee ihan joka kevät niin yllättäen, että sitä on ihan hämillään kaikesta tapahtuvasta. Ulkona vietetään jokainen mahdollinen hetki ja sisällä pölyn, hiekan ja mullan määrä kasvaa. Illalla uni tulee liian aikaisin. Ei jaksa neuloa telkan ääressä. Ei malttaisi tehdä sisällä mitään. Onneksi on luvassa sateita ja jopa räntäsateita. Ehtii siivota ja ehkä vähän neuloakin.

Alkuviikosta käytiin kerhon retkellä läheisellä puutarhalla. Lapset saivat istuttaa kukat ja aikuiset söivät kahvia ja pullaa. Lapsetkin sitä pullaa. Melko suuresta pullasta riitti matkaevästä kotiin asti kämmenpullana.

Tänään kävi uusi ystävä kylässä vauvan kanssa. Oijoi. Eräällä oli viimeiset sanat ennen nukahtamista Se vauva oli kyllä ihana. Se oli tyttö.

Jonkinlaisia suunnitelmia puutarhaan on tulevalle kesälle. Jännittävää nähdä syksyllä moniko toteutui. Perinteisesti aika moni jää tekemättä. Mutta suunnittelu on kivaa.

Roudan vääntämät etupihan laatat suoristetaan takuuvarmasti. On ikävä kulkea tuosta kun meinaa kompastua. Ja onhan se ruman näköinenkin.

Toinen takuuvarma tehtävä on keinujen kokoaminen ja maalaaminen.

Kasvimaalle uhkasin istuttaa tänä kesänä vain hernettä ja sipulia. Niitä kyllä, mutta onhan se pakko ihan vähän jotain muutakin. Rikkaruohojen valtaaman kulman peitän pariksi vuodeksi, etten ihan kitkemishommiin joudu. Muuten aion pitää kasvimaan rikkaruohottomana.

Lehtokotiloita on tänäkin keväänä runsaasti. Ja vaikka ne pitäisi näin keväällä kerätä, en ole jaksanut. Olen niin varma, ettei yksikään naapuri niitä kerää, joten miksi minä sitten. Aion vastoin tapojani ja ajatuksiani ostaa nyt sitä myrkkyä. Kerääminen ei vaan nappaa.

Onneksi aivan kaikki eivät kotiloita inhoa. Toivo kyllä tykkää lehtokotiloista. Ne on kivoja. Minä en halua, että ne menee meidän pihalta mihinkään. No, siitä ei ole pelkoa.

Viime kesänä valmistunut puro ei toiminut. Puroa en poista, vaan jätän kivet. Pienet altaat jätän myös. Kahteen lätäkköön laitan pienet suihkut tai vastaavat, yhden jätän kasvamaan umpeen suikeroalpia.

Viime kesänä valmistunut ympyrän muotoinen nurmikkoalue vaatii vielä joitakin istutuksia reunoilleen. Yhteen kohtaan laitan mansikkaa ja muualle jotain muuta. Ja jos olen oikein reipas, kaivan ympyrän alueelta voikukat pois. Nurmikon ilmastointi toimii, sillä Toivo on innostunut poraamaan vanhalla poralla reikiä maahan. Mahtavaa. Nyt pitää vain ohjata poika poraamaan tuonne ympyrän sisälle. Sinulla on äiti tässä ahkera apulainen. Oikea työmies.

Ja tapaus pihamökki. Kuinkahan monta vuotta se on ollut kesken. Ja kuinkahan monta kertaa olen tänne keväällä kirjoittanut, että tänä kesänä se valmistuu. Ja niin kirjoitan myös nyt. Tänä kesänä pihamökki valmistuu. Sisustaminen on jo alkanut. Toki pöytäliinan päällä päiväuniaan viettänyt Eemeli sai puhuttelun liinan päällä nukkumisesta. Eipä se siitä puhuttelusta juuri perustanut.

Tämän mökin lisäksi tarkoitus olisi rakentaa leikkimökki. Käytettyjä ei löydy älykkääseen hintaan tai sitten ne on melkoisia pommeja tai aivan liian kaukana. Ja kyllähän joka pihalla täytyy kaksi keskeneräistä mökkiä olla.