Kiitos kommenteista. Eemeli tosiaan sai elää pitkän ja hyvän elämän. Kun se kesäisin makaili ulkona auringossa selällään ja kehräsi ihan itsekseen, ajattelin, että tuo on just sitä, mistä sanonta kissanpäivät on tullut. Piikillevientipäätöskin oli jo tehty, mutta siirrettiin se onneksi viikonlopun yli ja näin sai asiat tapahtua luonnollisella tavalla.

Minä olen asiasta vielä hiukan sekaisin, samoin Alma-kissa, joka on selvästi eniten hämillään tilanteesta. Lapset sen sijaan vievät melkein päivittäin kukkia haudalle. Elämä jatkuu ja päätös uuden kissan ottamisesta on jo tehty. Kunhan sopiva osuu kohdalle. Keltainen tai harmaa tai musta tai valkoinen. Onko niitä muunvärisiäkin? Ruskea. Joku noista väreistä. Poika tai tyttö. Ja mielellään vielä tämän kesän aikana.

Talon laajennusasia on edennyt siten, että kaivinkone ilmestyy pihalle tänään ja aloittaa hommat huomenna. Vaja on lattiaa vaille purettu. Aika paljon jännittää.Pihaa kuvailin alkuviikosta, mutta Eemeli ja talon laajennusasiat ovat sekoittaneet päätä sen verran, että päivitystä en ole muistanut tehdä. Tulppanit pitää kuvat heti kun aukeavat tai muuten pikku kätöset ehtivät napsia ne parempaan talteen. Tyyne keräilee kaikenlaisia aarteita päivittäin kottikärryihinsä. Kukkia, kiviä, käpyjä, oksia, lehtokotiloita, lehtiä. Ja kottikärryjen lisäksi noita aarteita on tiukasti käsissä aina. Kukat pyydän heittämään pihalle ennen sisälle tuloa, mutta nyrkissä piilossa olevat kivet ja lehtokotilot kulkeutuvat sisälle väkisinkin. Kivet nyt ei haittaa, mutta kotilot eivät ole suosikkeja.

Toivo oli alkuviikolla pari päivää leirillä ja siellä leikityt intiaanileikit saivat pojan innostumaan hurjasti intiaaneista. Onneksi keppihevonen löytyi jo ennestään, mutta toteemipaalu täytyi tehdä. Olen viikolla käynyt lasten kanssa myös pitkästä aikaa Lahdessa linja-autolla ja vasta nyt tunnustin Toivon olevan neljä ja maksoin kiltisti reilut pari euroa lyhyestä bussimatkasta. Käytiin kirpparilla ja torilla kahvilla. Tein taas hurjasti hyviä lastenvaatelöytöjä. Ja itselle löysin kivan puolalaisen emalimukin.

Eilen kävin lasten kanssa kummitytön ylioppilasjuhlissa ja tänään menen synttärikahville. Vaikka loppuviikosta on ollut koleaa, niin kesä se on silti. Lapset haluaisivat syödä aina ulkona, jopa silloin kun sataa, ja telkkaa eivät ole katselleet koko viikkoon.  Nyt siellä paistaa aurinko. Eli seuraavaksi pari kuppia kahvia ja sitten ulos.