Kävin Lahdessa Kätevä & Tekevä -messuilla tänään. Minun mielestä messut eivät olleet tänä vuonna niin hyvät kuin viimeksi. Pitää kai jättää taas yksi vuosi väliin, että tuntuu paremmalta. Jäin kaipaamaan tältä vuodelta enemmän käsityötarvikkeiden myyjiä - niitä on aikaisemmin ollut enemmän. Ja jotkut osastot, joiden näkemistä ja kokemista odotin, olivat suppeampia, tarjonta huomattavasti huonompi kuin viimeksi. Eikä oikein mitään uuttakaan tullut vastaan. Toki jotain, mutta enemmän odotin. Onhan myös hauska huomata, että siellä on edelleen niitä samoja myyjiä, joita oli jo silloin noin 20 vuotta sitten kun aloitin messuilla käymisen.

Rahaa kului silti, mutta ei onneksi niin paljon kuin olin kuvitellut. Jäi taskun pohjalle pari lanttia seuraavia messuja varten.

Näitä ostin.

messuostokset.jpg picture by pupupossu

Keltaisen puuvillahuivin, huovutetun pannunalusen, kolme kakkoslaatuista piparkakkumuottia, japanilaista koristenauhaa, kaulakorun ja heijastimen.

Kaulakoru on noista ostoista ihan ykkönen. Tykkään. Samoin huovutettu pannunalunen on kaunis ja hyvin tehty. Joo, itsekin osaisin, mutta kyllä pitää joskus myös kannattaa käsityöläisiä.

messuostoksetosa.jpg picture by pupupossu

Yhtä mekko katselin sillä silmällä ja sovitin ja se olisi ollut kaiken lisäksi hyvä nyt ja hyvä raskauden jälkeen ja juuri oikean värinenkin, mutta 230 euron hinta tuntui kovalta. Varsinkin kun omat tulot eivät juuri montaa kymppiä tuota enempää kuukaudessa ole. Silti se mekko on koko ajan mielessä. Myyjä on menossa myös Tamperelle, että vielä on aikaa säästää rahaa sitä varten.

Ja löytyihän Toivollekin jotain. Huivi traktorin, mopon ja talikon kuvilla varustettuna. Ihana. Joskus sentään on pojillekin jotain kivaa kuosia, eikä aina ole sitä kukkaa. Pinkkinä tai vaaleanpunaisena.

messuiltahuivi.jpg picture by pupupossu

Jos joku on huomenna menossa messuille, niin mulle jäi lippu vielä lompakkoon, kun en viitsinyt täyttää sitä arvontakuponkia. Lipun saa ihan ilmaiseksi, jos vain viitsii sen meiltä hakea.