Tapahtunut tällä viikolla: Ystävä kävi kylässä ja toi pullat tullessaan. Toivolta jätettiin lopullisesti yövaipat pois - vahinkoja odotellaan. Toivo keräsi minulle ensimmäistä kertaa kukkia pihalta. Kävin neuletapaamisessa. Olen saanut isoäidin neliöitä valmiiksi kymmenen kappaletta. Käytiin ostamassa terassilaudat. Sain vihdoinkin valmiiksi sukat.

sinivuokot

Reilun kuukauden ajan olen ollut normaaliakin hitaampi neuloja. Valmistunut on viisi kappaletta sukkia, joista esittelyssä tänään neljä. Nyt jää kyllä se yksi sukka paritta joksikin aikaa, sillä niin paljon on muuta mielenkiintoisempaa tekemistä saatettava valmiiksi ensin.

toivonkeltaisetsukat

Toivon keltaiset sukat

Lanka: Schoeller + Stahl Fortissima Socka Mexiko, 75% villa/25% polyamidi. Kulutus 30 g.

Puikot no 2.5.

Ohje: Perussukka, koko noin kolmevuotiaalle. Silmukoita 48.

Toivo itse valitsi sukkien värin. Ja hoki jo pitkään ennen kuin olin edes aloittanut sukkien neulomisen, että äiti kutoo Toivolle keltaiset sukat. Aina kun näki puikot. Tai lankaa. Tai keskeneräisen neuleen. Mutta ei silloin kun näki keskeneräisen virkkuun. Hienoa, että kaksijapuolivuotias jo ymmärtää virkkaamisen ja neulomisen eron.

Isot on vielä, mutta tarkoitus olikin jättää sitä kuuluisaa kasvuvaraa.

toivonkeltainensukka

Näiden pikkusukkien neulominen oli työlästä. Kesti melkein yhtä kauan kuin omien polvisukkien valmistuminen.

raitasukat2

Raitapolvisukat

Sukkalankoja: Sandnes Sisu, Puffalanka, Lorna's Laces Hand-dyed Yarns Safari. Kulutus 110 g.

Puikot no 3.

Ohje: Peruspolvisukka kärjestä aloitettuna.

Ei ollut sopivia puikkoja (2.5) vapaana ja sukkia teki mieli aloittaa, joten tein kolmosella ja se oli kyllä suuri virhe. Alussa tuli ihan hyvää ja tiukkaa jälkeä, mutta löystyi reippaasti loppua kohden. Ihan hyvät sukat nämä on vaikka hieman löysät. Jalassa pysyvät kun alla on jotain. Niin löysä käsiala tuli isoilla puikoilla, ettei edes resorissa oleva kuminauha saa sukkia pysymään paljaassa jalassa ylhäällä. Tykkään silti.

raitasukat1