Vähän jo vihertää ja kukkii. Paljon näkyy multaa - pitää ostaa syksyllä kilokaupalla pikkusipuleita, että saisi nuo aukkokohdat keväällä vihreiksi.

Toivo ja Tyyne istuttivat kerhon puutarharetkellä useita purkillisia orvokkeja. Ne on nyt siirretty isompaan astiaan ja leikkimökin eteen. Lapset ovat itse luvanneet kastella ne aina kun äiti muistuttaa. Jännä nähdä kuinka usein muistan muistuttaa ja miten se tehoaa. Eiliseen muistuttamiseen kukaan ei reagoinut. Tänään uusi muistuttamiskokeilu. Jos muistaa.

Kukassa on nyt narsissit, pikkutulppaanit ja esikot. Paljon on aloittelevaa kukintaa ja jouluruusut alkavat olla jo kukkineet. Jouluruusut eivät ole vielä mitenkään isoja ja reheviä ja kotiloille näyttävät olevan herkkua. Ainakin toinen. Toisen luo ne eivät ole vielä ehtineet.

Yrttimaalla alkaa olla jo käyttökelpoista tavaraa, samoin kasvimaan pillisipulit. Kuvassa oleva ilmasipuli ei ole vielä kahteen kesään ehtinyt tehdä sitä sipulia, koska sen on korjannut parempaan talteen Tyyne. Jokohan tänä kesänä saisi olla rauhassa. Epäilen.

Tänään vien lapset hoitoon ja ajattelin viettää päivän ulkona. Maalaan leikkimökin kaiteet ja pihamökin sisäseinät. Kylvän kukat, siistin tienreunan ja levitän kompostimultaa. Sitten käyn kesäkukkaostoksilla ihan rauhassa.