Vaikka päivät matelevat eteenpäin, on ranteen luudutusleikkauksen kuuden viikon toipumisajasta kohta takana kolme viikkoa. Eli puolessa välissä tätä hermoja koettelevaa tekemättömyyttä. Koska kekkaloin kotosalla yksikseni tekemättä mitään, tuntuvat päivät pitkiltä. Vaan eipä tänäänkään kukaan olisi pakottanut  heräämään kuudelta.

Ranteen toipuminen sujuu osittain hyvin ja osittain huonosti. Viime viikolla otatin tikit pois ja hoitaja oli samaa mieltä kuin olen itsekin ollut eli leikkaushaava on parantunut hyvin. Samana päivänä tehtiin Reumalla käteen uusi lasta. Tässäkin kohtaa toimintaterapeutti oli minun kanssa samaa mieltä eli turvotus on laskenut hyvin.

Mutta. Ranne on edelleen kipeä, kolme sormea on tunnottomia ja kipeitä. Siihen on syynä se, että ranteen asennonmuutos ja turvotus ovat ahtauttaneet jo ennestäänkin ahdasta rannekanavaa ja keskihermo on pinteessä.

Eli joudun uudelleen leikkauspöydälle. Tällä kertaa puhdistetaan rannekanava ja vapautetaan hermo pinteestä. Pieni operaatio tuo avun. Hyvää on myös se, että tämä leikataan nyt kun olen jo ennestäänkin toipilas eli kädenkäyttämättömyysviikkoja ei kerry lisää vaan tämä sisältyy tähän samaan toipumisaikaan.

Niin ja se uusi leikkaus tehdään torstaina. 

sh.jpg picture by pupupossu

Kuva: ppshp