Otin heti itseäni niskasta kiinni ja virkkasin loppuun muutaman keskeneräisen työn. Paperinaruverho ja pyyheliinapitsit tulivat valmiiksi, eikä aikaa mennyt päättelyineen ja silityksineen kuin tunti. Kannattiko pitää keskeneräisiä pari vuotta korin täytteenä, kun näin nopeasti selvisi?

 

 

Reunapitsejä ei valmistunut kuin kolme, koska olin käyttänyt virkkauslankaa aika paljon kaikkeen muuhun, kun se oli niin kätevästi saatavilla. Viimeksi korjasin sillä joulukoristeita. Se siis kostautui, ei tule pitsit pyyhkeisiin, mutta eiköhän niille jotain käyttöä keksitä.

 

Pitsit on virkattu koukulla no 2, puuvillalanka tuntematon (vyöte kadonnut) ja malli 90-luvun Novitasta. Vain tämä ohjesivu oli enää tallella.

 

Paperinaruverhollekaan ei ole enää se paikka hyvä, mihin sitä joskus suunnittelin, mutta varmaan tämäkin jostain paikkansa löytää. Verho on virkattu verkoksi koukulla no 5 ja koko on noin 25 x 120 cm.

 

Innostuin tekemään valmiiksi vielä keinutuoliin niskatyynyn. Tyynyn neliö on virkattu jo kauan aikaa sitten ja ommeltu pellavakankaaseen kiinni viime viikolla, tänään virkkasin reunapitsit.

 

 

Lankana jotain halpaa puuvillalankaa nimeltänsä mitä lie ja koukku no 3. Neliön ohje 90-luvun puolivälin Novitasta  ja reunapitsi omasta päästä. Ohje hävinnyt tai hävitetty.

 

Tuosta palasta vielä sen verran, että aloitin yli kymmenen vuotta sitten tekemään noita paloja tarkoituksena koota niistä sängynpeite. Vaan kyllästyinhän minä sen tekemiseen tietenkin. Suurin osa paloista valmistui silloin heti 90-luvulla ja toinen innostumispyrähdys oli pari vuotta sitten. Neliöistä on tehty meidän vierasvuoteen päälle pieni peite, joka toimii vain koristeena eikä peitä läheskään koko sänkyä. Irrallisia paloja jäi muutama yli ja tuossa nyt sitten yksi pääsi käyttöön.

 

On meillä toki virkattukin sängynpeite: tavalliseen intianpuuvillaiseen peitteeseen on virkattu noin 7 cm pitkiä ketjusilmukkatupsuja tasaisin välimatkoin. Tuli paljon helpommin ja nopeammin tämä virkattu peitto :O) Ja on ihan hauska.

 

Ja vielä yksi keskeneräinen työ voidaan poistaa listalta eli kirjavasta villalangasta virkattu huivinalku. Purin sen joten ei ole enää kesken :D

Sitten ihan muuta kuin virkkausta: Töistä soitettiin mulle tänään kaksi kertaa. Pitkään aikaan sieltä ei ole kukaan onneksi kaivannut (siis muut kuin ystävät), mutta nyt kyseltiin. Meillä olisi pikkujoulut ensi perjantaina ja sinne tuli parit pyynnöt. En kuitenkaan mene vastailemaan kysymyksiin miten voit, miten jaksat, koska tulet töihin ja pälä pälä. Ei nappaa. Vastaillaan sitten kun työt taas alkaa. Ja meillä oli vasta pari vuotta sitten tammikuupikkujoulut joten tämä on ehkä vähän jo vanha idea eikä siksikään kiinnosta. Olen perjantaina kotona. Tai jossain. Mutta en pikkujouluissa.

Vielä yksi juttu. Täällä on jotain päivityksiä, eikä Vuodatuksen blogeihin ole päässyt kommentoimaan, vaikka joillekin olisi ollut asiaa. En jaksa enää uutta blogikierrosta. Ja kaksi kertaa jouduin tämän kirjoittamaan. Mrrrr. Vaan eipähän kirjoitustaito pääse ruostumaan vaikkei töissä ole :O)