Talvi tuli sittenkin! Ne joiden pihalla ei tänä talvena ole lunta näkynyt tiedoksi: kaikki se lumi on meidän pihalla nyt :D

IMG_9850.jpg picture by pupupossu

Lumitöitä on saanut tehdä urakalla. Kuten varmaan moni muukin on huomannut.

Tiistaina oli huovutuskurssin viimeinen kerta. Oli kiva kurssi ja sain paljon tehtyä: kaksi huivia, laukun, helmet ja liivin. Tai liivi on vielä sen verran vaiheessa, että siitä puuttuu napit. Ne toivottavasti löydän lauantaina.

Olkalaukku on huovutettu muovikaavan avulla turvevillasta. Keltaiset ja oranssit kuviot on suomenlampaan villaa. Nappi on liekopuuta. Villaa kului laukkuun 220 g.

Huovutettulaukku3.jpg picture by pupupossu

Olkahihna ja nappiläppä on huovutettu laukun kanssa yhtäaikaa rullaamalla bambuverhon sisällä. Olkahihnan sisällä on kolminkertainen villalanka (Novitan Huopanen), jonka ympärille pyöritin villan. Hihnojen lähtöjä jouduin korjailemaan neulan ja kuivan villan avulla, mutta korjailu kannatti ja tuli varmasti kestävä.

Huovutettulaukku1.jpg picture by pupupossu

Huovutettulaukku2.jpg picture by pupupossu

Viimeisen kurssikerran käytin kokonaan huopapallojen pyörittelyyn. Olen jo kauan haaveillut huopahelmistä, mutta ei ole oikein napannut pallojen pyörittäminen. Nyt kun pääsin hyvään alkuun sain innostuksen jatkaa pallonpyöritystä vielä seuraavana iltana kotonakin. Ja sain helmet valmiiksi. Pallot on pujoteltu tavalliseen kuusisäikeiseen virkkauslankaan. Niin ja pyöritelty suomenlampaan villasta.

Huopahelmet1.jpg picture by pupupossu

Huopahelmet2.jpg picture by pupupossu

Ihan tasan tarkkaan samankokoisia ei pallot ole, mutta ei haittaa. Tykkään kovasti näistä. Ja haluaisin myös toiset pidemmät ja moniväriset huopahelmet. Ehkä joku päivä. Niin ja nyt tarvitsee tehdä myös poolopusero. Sillä eihän näitä kutiavia helmiä paljaassa kaulassa voi käyttää.

Vihrehuivi1.jpg picture by pupupossu

Vihreä huivi on huovutettu merinovillasta. Villaa kului huiviin noin 40 g.

Vihrehuivi2.jpg picture by pupupossu

Huivin villat on aseteltu ristikkäin ja huovutettu kupla- ja remonttimuovin avulla.

Vihrehuivi3.jpg picture by pupupossu

Merinovilla on mukavaa kun se ei kutita. Ja maistuukin ilmeisen hyvälle.

IMG_9637.jpg picture by pupupossu