Kiva kiirastorstai

Aamulla leivoin Toivon kanssa sitruunapiirakan. Leipominen Toivon kanssa on kivaa ja sitruunapiirakka hyvää. Tyynen kummitäti kävi kahvilla. Tyyne sai hienon pupun. Illalla oli neuletapaaminen läheisellä ABC:llä.

IMG_2410.jpg picture by pupupossu

Piinava pitkäperjantai

Toivon yövaipan poisjättäminen alkoi lupaavasti. Jo alkuillasta oli kastunut Toivon vaatteet sukkia myöten ja kaikki petivaatteet.

Toivon päiväunet jätettiin väliin koska kesäaikaan siirtyminen on sotkenut Toivon kellon. Koko päivän meillä oli kiukutteleva ja itkeskelevä poika. Minä käytin päivän vaatehuoneen siivoamiseen ja kiukuttelun kuuntelemiseen. Oli pitkä päivä. Kirpputorille meneviä vaatteitakin tuli vain pieni laatikollinen.

Päivä päättyi kuten alkoikin. Toivolta tuli pissa taas sänkyyn ja kaikki vaihtoon. Seuraaviksi öiksi on laitettu vaippa. Sanomattakin on selvää, että vaippa on ollut joka aamu kuiva.

Aurinko kuitenkin paistoi koko päivän.

aurinkotuli.jpg picture by pupupossu

Levollinen lankalauantai

Rakensin Legoista leikkuupuimurin ja joku leikki sen kanssa koko päivän. Ja oli rauhallinen. Ja nukkui pitkät päiväunet.

Käytiin Terrassa maaliostoksilla. Minulle tarttui mukaan orkidea ja siemeniä. Tänä kesänä meidän kasvimaalta löytyy sipuleita, erilaisia salaatteja, kesäkurpitsaa, papuja ja hernettä. Kukkaruukuissa kasvaa vaaleanpunaista (!) ruusupapua ja valkoinen daalia. Tai ainakin yrittää kasvaa.

Illalla tuli Selviytyjien finaali. Olin siihen kovasti koukussa. Se loppui. Mitäs nyt katselen?

IMG_2418.jpg picture by pupupossu

Ensimmäinen pääsiäispäivä

Sukkasunnuntai. Neuloin sukkaa. Leivoin kakun. Leikin kuralätäkössä. Kaivoin lumeen polkuja pihalle. Toivo söi pääsiäismunan. Elämänsä ensimmäisen. Oli hyvin epäluuloinen. Kyllä siitä vielä hyvä suklaansyöjä tulee.

IMG_2444.jpg picture by pupupossu

Toinen pääsiäispäivä

Toivo oli koko päivän miehen kanssa autonäyttelyssä. Minä Tyynen kanssa kotona. Tyyne nukkui melkein koko seitsemän tuntia. Minä suunnittelin verhoja makuuhuoneeseen, uusia tuolinpäällysiä, mekkoa, kesäkassia. Luin käsityölehtiä ja kirjoja. Söin kakkua. Neuloin sitä sukkaa.

IMG_2437.jpg picture by pupupossu

Tavallinen tiistai

Mies meni töihin, minä keitin aamupuuron. Tavallinen arkiaamu. Muumilaulua laulellessa. Paitsi että Tyynelle puin mekon kun ystävä on tulossa kylään.

Vaikka ulkona on harmaata ja pilvistä tuli keväinen olo. Näin äsken ulkona punarinnan ja neljä joutsenta.

Tänään teen sen sukan valmiiksi. Puuttuu enää pari senttiä resoria ja päättelyt. Ehkä aloitan sille jo pariakin.

IMG_2440.jpg picture by pupupossu