Näitä kuvia osoksista ottaessa ajattelin, että huh kun tuli ostettua paljon. Ja kuvaamatta jäi vielä pyyhkeet, vaatteet, tuliaiset ja joululahjoiksi tarkoitetut tavarat. Ja olutlaatikot. Ei ihme, että auto oli ääriään myöten täynnä: takakontti, kattoboxi, takapenkki, etupenkkien aluset, takapenkin jalkatilat ja vielä osa kartturin jalkatilaakin. Mutta koska nuo suurimmat ja tilaa vievimmät tuliaiset hankittiin vasta tokavikana päivänä, ei tuo ahtaus matkaa haitannut. Mutta tässä näitä nyt sitten on.

Tulevalle vauvalle oli pakko hankkia jotain. Koska Toivokin sai vauvajuttuja matkoilta ennen syntymää. Ja koska vauvankin muistojen laatikkoon on saatava omia juttua. Muitakin kuin sairaalan ranneke ja neuvolakortti.

Unihaalari, kuviollisia harsoja, helistin ja perässä vedettävä puulelu. Oma muistojen laatikon tuttipullokin ostettiin, jos sille vaikka tulisi käyttöä. Toivon muistojen laatikon pullo on vaaleanpunainen Marimekkopullo ja aika vähän käytetty.

Kuva495.jpg picture by pupupossu

Ja koska tulevalle vauvalle ostettiin Steiffin helistin, niin Toivollekin oli pakko ostaa oma Steiff. Se onkin syrjäyttänyt vanhan uninallen. Muutama kirja ja lehti hankittiin Toivolle ja vähän muuta sälää. Ne lelut, mitkä annettiin jo matkalla käyttöön olivat kuvaushetkellä jossain leikeissä, joten niitä ei nyt tässä.

Kuva502.jpg picture by pupupossu

Paitsi tämä paloauto. Miksei Suomessa myydä enää Playmobil-leluja? Tai minä en ole niitä missään enää vuosiin nähnyt. Sarjassa vain olisi paljon sopivia lelulja noille alle 3-vuotiaille, kun niitä on muuten niin vähän saatavilla.

Kuva503.jpg picture by pupupossu

Seuraavissa kuvissa kaikenlaista sekalaista sälää. Alimmassa kuvassa on myös äidille oma Steiff-nalle. Olen keräillyt noita nivelnalleja jo vuosia. Reissuilta niitä ostelen jos vastaan tulee. Paljon olen myös saanut lahjaksi ja itsekin olen muutaman tehnyt. Steiffin nallesta olen vain haaveillut, sillä ne ovat melkoisen arvokkaita. Olen myös ajatellut, että oman Steiffin ostan vain Saksasta, kun se on nallen oikea kotimaakin ja nyt sitten nallekaupasta sellainen siirtyi ostoskoriin. Tuo on hyvin pieni ja hyvin arvokas, mutta ihana.

Kuva501.jpg picture by pupupossu

Kuva506.jpg picture by pupupossu

Kuva504.jpg picture by pupupossu

Ja yksi lankakauppakin osui kohdalle matkan aikana. Etukäteen en ollut selvittänyt yhdenkään lankakaupan sijaintia, koska en tiennyt minne tarkalleen edes mennään. Goslarista pieni lankakauppa löytyi ja sinne poikkesin siinä kohtaa kun oli muutama kymmenen minuuttia parkkiaikaa jäljellä ja autollekin vielä hyvä kävelymatka. Mutta pikaostoksiakin kertyi kilon verran. Sukkalankaa kaikki. Merkiltään Lana Grossa. Kaupassa oli seinällinen näitä italialaisia sukkalankoja ja siinä kiireessä oli aika vaikea valita mitä ottaa. Muita lankoja en edes ehtinyt vilkaista. Myös yhdet KnitPro-puikot ostin. Yksi lankakerä tuossa pinossa on ostettu jostain halpatavarakaupasta ja on kait kaupan oma tuotemerkki. Sellainen paikallinen Pirkka.

Kuva505.jpg picture by pupupossu

Lankaostoja tein lisää lauantaina kun ostin Sukka-Puffaa. Ihanan väristä itse kasvivärjättyä sukkalankaa.

puffalankaa.jpg picture by pupupossu

Ja ennen eilistä Perhepuistoretkeä Äiti-Puffan ja Pikkupuffan kanssa kävin hakemassa Viikatteen uuden levyn. Retki oli mukava, lapset suloisia kävellessään käsi kädessä, levy oli hyvä, mutta alkaakohan tämän vuoden ostokiintiö olla jo kohta täynnä?