Pihatöitä ei meillä nyt varsinaisesti ole vielä aloitettu, mutta tarkastuskierros pihan talvivaurioista ynnä muusta tuli tänään tehtyä. Meidän puutarhassa on vielä paikoin reilustikin lunta, joten en ole kiirehtinyt siivoustöihin. Eikä ole ollut vielä niin kivan lämmintäkään ja toisaalta haluan ensin sisätilat kuntoon kun niihin ei sitten kesällä ennätä paneutua. Muutama ikkuna olisi vielä pesemättä. Ensi viikolla kun mies lomailee olisi tarkoitus aloitella haravoimista sieltä pihan kuivimmasta nurkasta

Huhtikuu174.jpg picture by pupupossu

Huhtikuu172.jpg picture by pupupossu

Pari viikkoa sitten avautui takapihalle johtavasta portista tällainen näkymä.

Huhtikuuneka5.jpg picture by pupupossu

Tänään näytti lunta olevan vähemmän.

Huhtikuu171.jpg picture by pupupossu

Jänistuhoja oli talven aikana tullut jonkin verran. Kahta omenapuuta oli syöty rungosta suojauksista huolimatta ja yhden puun päälle kaatui koivu. Täytyy tänä vuonna varmaan sijoittaa rahaa pariin uuteen omenapuuhun ja suojata ne huolellisemmin ensi syksynä.

Muita pupujen tekemiä vaurioita oli aika vähän. Eikä niistä mitkään ole korvaamattomia...vähän vain syöty joidenkin herkullisten pensaiden oksien kärkiä. Muut mahdolliset talven aiheuttamat tuhot selviävät varmasti vasta kun kasvu on kunnolla lähtenyt käyntiin.

Myyrien tuhoja ei meillä ole. Kaksi omaa ja kaksi naapurin kissaa pitävät hyvän huolen siitä, että myyrät eivät meillä mellasta. Vaikkei aina meidän Eemelistä uskoisi, niin kyllä se hyvä metsästäjä on.

IMG_0108.jpg picture by pupupossu

Kesää ja kasvimaata varten olen varustautunut ostamalla vähän tuttuja siemeniä. Mitään uutuuksia en aio kokeilla kun luulen, että tänä vuonna kesä menee keskittymällä enimmäkseen Toivon touhuihin. Mutta tuttuja ja turvallisia vihanneksia aion toki kasvattaa. Eli salaattia, tilliä, punajuurta, sipulia, kesäkurpitsaa, tomaattia, perunaa ja hernettä. Myös yhden daalian juurakon ostin kun viime vuonna ostetut taisivat mennä syksyllä kompostiin eikä autotallin hyllylle. Uusi daalia, jota on tarkoitus myös seuraaviksi kesiksi säästellä on Dahlia 'Berliner kleene' ja väriltään ruusunpunainen.

Siemenet-1.jpg picture by pupupossu

Ihan vähän jotain pientä olen melkein pihalla tehnyt. Melkein pihalla tarkoittaa kuistilla. Istutin viime viikonloppuna orvokit ja muratit. Lumisesta etupihasta huolimatta näyttää meilläkin nyt edes hiukan keväisemmältä.   

Huhtikuu176.jpg picture by pupupossu

Huhtikuu173.jpg picture by pupupossu

***

Sain vielä parit tunnustukset, joita jo tuolla aiemmin esittelin. Kiitos paljon Mari ja Susa :O) Tekin olette tämän tunnustuksen ansainneet!

bloggingwithapurpose.jpg picture by pupupossu

Käsityörintamalla ei ole ollut hiljaista, vaikka blogin päivityksien ja etenkin käsityöpäivityksien vähäisyydestä niin voisi päätellä. Mutta kun. Työn alla olleet neuleet ovat olleet minulle sen verran isotöisiä, että hitaasti etenevät. Kaksi on jo päättelyä vailla valmiina eli varmaan piakkoin voisi jotain valmistakin olla esitteillä.