Tuli pitkä päivitystauko. Mutta eipä ole mitään ihmettä tapahtunut. Enimmäkseen ollaan nautittu kesästä pihalla. Helteistä ja sateista.

Alma-kissa oli kateissa jonkun päivän, mutta palasi onneksi kotiin. Pihaan tuli kuorma-autollinen hiekkaa. Sitä on kärrätty hiekkalaatikkoon, hiekkapoluille, leikkimökin perustuksiin. Miehet oikaisivat roudan kääntämät etupihan laatat ja siihenkin kului hiekkaa. Mutta vielä on iso kasa jäljellä.

Lähirannalla ollaan käyty uimassa ja välillä muutenkin. Matot on pesty siinä vieressä olevalla matonpesupaikalla. Tai yksi matto vain. Loput pestään syksyllä. Rannalle on meiltä matkaa puoli kilometriä. Sillä matkalla Toivo oppi viimeinkin ajamaan pyörällä.

Ylioppilasjuhlissa käytiin kuun alussa. Myös lasten serkun seitsenvuotissynttäreitä juhlittiin.

Olen maalaillut koreja, kehyksiä ja huonekaluja pihamökissä. Joka päivä vähän jotain. Saatiin kotiintoimitettuna Tyynelle toinen syöttötuoli ja se on myös maalattu. Pitäisi vielä kasata.

Serkku kävi näyttämässä uutta moottoripyörää. Meillä edelleenkin vain mopoillaan.

Pakastimen perinteinen kesäkuun tyhjennyssyönti on menossa. Enää on jäljellä hiukan mustikoita, joten syönti on loppusuoralla. Hyvä niin. Kohta saa tuoreita mansikoita.

Retkeiltiin Seelammin laavulle ja Kilpasen lammen majavapadolle. Hieno retkikohde. Kannattaa käydä. Vaikka majavapadolle meno oli välillä melkoista extremeä rattailla. Mutta hyvin selvittiin.

Käsityöt ja askartelut. Siis mitkä? Kaksi neuletapaamista ja KIP-päivä jäi väliin kun ei vaan kiinnostanut. Olen neulonut ehkä hurjat kaksi kerrosta puseroa. Ostin uuden korinkin jonne neuleen saa hyvin piilotettua pois näkösältä. Ompelukone on hurjan pölykerroksen peitossa. Huovutustarvikkeet ja villat olen sentään vienyt pihamökkiin odottamaan seuraavaa hellettä. Sitten huovutan terassilla.

Ainoa askartelu kesäkuun aikana on koivunoksista tehty risukeiju. Keijumetsän vartija.

Eilen lapset olivat koko päivän ystävällä hoidossa. Minun oli tarkoitus maalata alakertaan meneviä rappusia ja huonekaluja, sillä piti olla sadepäivä. Mutta koska ei satanut, sain olla ulkona ja kompostitalkoissa. Kompostimullan levittämistä ja uuden kompostialueen muokkausta. Lämmin ilma ja hurjasti hyttysiä. Tein töitä paksuissa vaatteissa ja hyttyshattu päässä. Ei tuntunut kovin viisaalta, mutta kompostialue on nyt hieno. Kannatti hikoilla.