IMG_4303.jpg

Eilen kiertelin kissan kanssa pihalla ja laitoin joillekin nuorille havupuille varjostuskankaita. Olen siinä hommassa pahan kerran myöhässä. Tämän olen aina tehnyt reilusti helmikuun puolella, mutta nyt jostain syystä ei vaan ole tullut aikaisemmin laitettua näitä säkkikankaita puiden ympärille.

IMG_4307.jpg

Tänä keväänä en suojannut enää kaikkia puita. Luotan siihen, että osalla on juuret jo tarpeeksi syvällä veden saamiseen. Toivotaan. Eli suojaamatta jätin kaikki tuijat, yhden katajan ja japaninpihtakuusen.

Samalla tarkkailtiin vähän pupujen talvella tekemiä tuhoja. Osa pensaista kun jäi suojaamatta syksyllä verkon puutteesta ja laiskuudesta hakea sitä lisää. Tuhoja ei kovin paljon ollut. Jotain kuitenkin.

IMG_4300.jpg

Viime vuonna istutetut koivuangervot oli kaluttu aivan lyhyiksi. Tästä nyt ei varsinaista haittaa ole, tulihan tässä tavallaan istutusleikkaus tehtyä. Tarvitsee kuitenkin vähän siistiä noita tynkiä.

IMG_4305.jpg

Pari vuotta sitten istutettu luumupuu oli  myös tutustunut pupuun. Puussa oli kyllä runkosuoja, mutta suojus irvisti yhdestä kohdasta ja juuri siitä oli vähän kaluttu :O) Hassua. Puu on muutenkin vähän onneton, joten voi olla, että siirrän sen vallan eri paikkaan ja yritän vielä elvyttää.

IMG_4306.jpg

Yllätys oli se, että puput olivat syöneet aivan tyngiksi kasvimaalle istutetut koripajut. Luulin, että puput eivät pajuja syö. Väärä luulo. Kuvittelisi, että menneenä talvena olisi pupuille ollut tarpeeksi syötävää metsissäkin kun lunta oli niin vähän ja lyhyen aikaa. Tuhot olivat kyllä varsin pienet ja toisaalta niistä ei mitään isompaa haittaakaan ole, joten ei tässä mitään paniikkia pääse syntymään.

Lunta on vielä reilusti pihalla. Tai sanotaan mieluummin, että laajasti. Paksuhan tuo kerros ei enää ole. Pihan perä on kuitenkin jo melkoisen sula ja se tuo toivoa siihen, että jospa ne loputkin lumet tänä keväänä sulavat pois :D

IMG_4304.jpg