Tänään on vuorossa pieniä ompeluita. Kun sain kipsin pois jalasta, kokeilin heti ompelemista. Pari kypärämyssyä tein Toivolle jo kipsin kanssa - ei ollut ihan helpointa kun ei saanut tuntumaa siihen polkimeen, mutta saumurin poljin oli sen verran kevyt, että joten kuten onnistui. Kyllä ne menevät siellä hatun alla. Mustaharmaaraidallinen on minun vanha puuvillainen t-paita ja ruskea on bambuneulosta. Kaava piirretty kaupan kypärämyssystä.

Maatuska-kankaasta leikkasin kuviot, ompelin reunat yhteen, jätin väliin ripustusnarun ja täytin vanulla. Helppoa ja nopeaa. Näitä meni aika moneen joulupakettiin, vaikka edelleenkin mietin, että oliko sittenkään hyvä idea.

Hernepussi lapsille.

Pikkuriikkinen ihana elefanttikangaspala pyöri pitkään pöydällä kun en keksinyt mitä siitä tekisin. Leikkasin sen elefantin muotoon, täytin riisillä ja koristelin. Tykkään. Kuten myös lapset.

Hattu Toivolle. Samalla kaavalla kuin Tyynelle tuossa aiemmin. Ulkopuoli villakangasta, sisäpuoli veluuria. Menee vähän silmille, jos ei laiteta heti lähdössä reippaasti taakse. Mutta jos laitetaan, niin hyvä on.

Kässäpussi meni kiitokseksi lapsien hoitajalle, vaikka onkin perin vaatimaton kiitos usean viikon hoitojaksosta. Ja kaiken lisäksi en ole ihan täysin tyytyväinen tulokseen, mutta eiköhän se käyttötarkoituksensa aja. Verhokankaiden jämiä, nappivaraston nappeja ja nauhavaraston nauhoja. Yritin ommella pussin siten, että sitä voi käyttää kummin päin tahansa. Toinen puoli on selvästi onnistunut paremmin, mutta ei niitä roikkuvia langanpätkiä pitäisi toiseltakaan puolelta löytyä - ainakaan kovin montaa.