Aivan mahtavaa on nyt se, kun pakkanen on hellittänyt niin paljon, että olen päässyt vauvan kanssa ulos. Perjantaina tein pikkuriikkisen lenkin Toivon kanssa, eilen lumitöitä Toivon kanssa vauvan nukkuessa vaunuissa, tänään pienen lenkin vauvan kanssa ja lumitöitä Toivon kanssa.

IMG_1366.jpg picture by pupupossu

IMG_1377.jpg picture by pupupossu

Vaikka tuntuu tylsältä pukea paljon päälle usealle ja ulkoilu on vain puolen tunnin mittainen, niin kyllä se silti on kannattaa. Ja viikon päästä saadaan olla ulkona jo tunti.

Lunta satoi tänään reippaasti ja Toivo oppi ottamaan kielellä suuria lumihiutaleita suuhunsa. Ja muutenkin syömään lunta. Kielsin kyllä syömästä keltaista lunta. 

IMG_1391.jpg picture by pupupossu

Ulkona on mukavaa.

Olin myös varustautunut ulkoiluun uusin asustein.

valkoinenbaskeri.jpg picture by pupupossu

Hassu valkoinen baskeri

Lanka: Novita Huopanen. 100% villa. Kulutus 140 g.

Koukku no 10.

Ohje: Novita Syksy 2008, no 8.

Baskeria on aloitettu virkkaamaan jo ehkä lokakuussa. Motivaatio hävisi ja palasi noin viikko sitten. Valmista tulikin sitten yllättävän nopeasti.

Mutta ikinä ei pidä sanoa ei ikinä. Olin päättänyt, etten tee mitään suuremmilla puikoilla tai koukuilla kuin 6. Ja nyt tein kympillä. Oli kyllä tosi hankalaa ja vaikeaa. Että taas voin sanoa, etten ikinä enää tee suuremmilla puikoilla tai koukulla kuin 6.

hattuennenvanutusta1.jpg picture by pupupossu

Ohjeessa taidettiin suositella koukkukokoa no 8 ja tästä tulikin todella jättiläinen kympin koukulla. Mutta se vanutettiin pesukoneessa 60 asteessa. Ja vanui jopa liian hyvin. Jouduin leikkaamaan reunan pois, että mahtui päähän. Mutta siitä tuli kyllä minusta oikein hyvä näin ja olisi reunoineen ollutkin liian korkea. Tykkään tuosta leikatusta rouheasta reunasta.

Vanumisen jälkeen eli tasaisuuteen tai epätasaisuuteen en ole kovin tyytyväinen, mutta koska hattu on muuten kiva ja sopiva, aion sitä käyttää.

palmikkolapaset1.jpg picture by pupupossu

Palmikkolapaset

Lanka: Yliristniemen villalanka. 100% villa. Kulutus 100 g.

Puikot no 3.5.

Ohje: Ullaneule/Karismalapaset.

Lapaset on tehty kolmessa erässä: aloitettu kotona illalla telkan ääressä, jatkettu terveyskeskuksessa lääkärille jonottaessa ja saatettu valmiiksi sairaalassa ennen ja jälkeen vauvan syntymän.

Malli on kiva ja jopa niin kiva, että tein ensimmäisen lapasen kahteen kertaan. Harmittaa tuo purkaminen, mutta olisi pitänyt sitä peukalon aukkoa sovittaa heti, niin olisi välttynyt koko lapasen purkamiselta. Näissä lapasissa on peukaloaukon lisäykset ja kärkikavennukset tehty oman ohjeen mukaan, sillä en saanut siistin näköistä/sopivan kokoista varsinaisen ohjeen mukaan tehden. Mallista tykkään ja ehkä teen vielä toisetkin tätä lajia.

palmikkolapaset2.jpg picture by pupupossu

Lanka on ihanaa viime SNY-kierroksella saatua aitoa ja oikeaa villalankaa. Tykkäsin kovasti sitä neuloa, vaikka jännitti, että riittääkö se. Ja kyllä riitti. Lankaa jäi tähteelle parisen metriä. Kiitos langasta Sanni :)

valkoisetlapasetjabaskeri.jpg picture by pupupossu

Näiden valmistuttua olen pysynyt hyvin tavoitteessani kuluttaa tämän vuoden puolella lankaa kuusi kiloa. Eli puoli kiloa kuukaudessa. Se ylittyi hienosti tammikuussa. Mutta vuotta on vielä 11 kuukautta jäljellä. Mies palaa huomenna töihin eli minä jään kotiin ja opettelen uutta arkea kahden lapsen kanssa. Voi olla ja onkin niin, että tahti hidastuu ja reilusti.

Mitään uutta en ole aloittanut baskerin valmistumisen jälkeen. Nyt en vain oikein tiedä mistä jatkaisin. Olenkin välipalaksi virkkaillut isoäidin neliöitä. Tämäkin projekti on ollut kesken jo yli vuoden ja melkein siitä onkin se vuosi kun viimeksi näitä tein. Enää puuttuu jotain 50 palaa. Tavoitteena on tehdä ainakin pala viikossa. Jos pysyn tavoitteessa, saan tämän valmiiksi vuoden sisällä. Todennäköisempää on se, että tämä valmistuu viiden vuoden sisällä.

tilkut.jpg picture by pupupossu

Muita keskeneräisiäkin olisi. Sukat: Ei nappaa. Polvisukat: Aloitettu lapasten kanssa samoihin aikoihin. Näistä voisin vaikka jatkaa. Villatakki: Kesken ollut kohta vuoden. Ei nyt oikein kiinnosta tämäkään, vaikka tavoitteena on saada tämän vuoden puolella valmiiksi. Myssy: Menee purkuun heti kun jaksan sen purkaa. Toppi: Odotan edelleenkin vatsan vetäytymistä/painon putoamista ennen kuin jatkan tätä.

Nyt kuitenkin menen juomaan lasin vettä ja sen jälkeen selaan viimeisimmän Novitan. Ellei joku pieni ihminen halua jotain muuta.