Kiirastorstai

Tyyne sai antibioottikuurin korvatulehdukseen. Elämänsä ensimmäisen. Meidän perheen lasten ensimmäisen. Antibiootti vai mikä auttoi Tyyneä keksimään miten helppoa onkaan kiivetä tuolille. Ja sehän on tosi helppoa.

Melkein vuoden kesken ollut tuulikaappiremontti jatkui. Seiniin alas tuli lasit, ettei  tapettiin jää ikäviä jälkiä kengistä, vaunuista ynnä muusta. Ainakaan enempää kuin mitä siihen on jo ehtinyt tulla. Enää puuttuu vähän pieniä listoja ja isoja listoja. Olen varma, että ennen kuin tämä tuulikaappiremontti valmistuu, ehdin vaihtaa tapetit ainakin kerran. 

Toivolle valmistui vihdoinkin pitkään  kesken ollut huppari. Oli ihan superkökkö tehdä ja pääteltäviä langanpätkiä oli liikaa jopa minulle. Valmis on ja tykkään kovasti. Niin myös Toivo. Josseioistykännytentiiäoisinkoenääikinäkutonutmitään.

Huppari

Lanka: Patons Classic Wool, Lett-Lopi, Janne, Wool, Debbie Bliss Donegal Aran Tweed. Kulutus 340 g.

Puikot no 6.

Ohje: Moda 6/2009 no 27. Ohjetta on muokattu niin paljon, että siitä on tässä hupparissa jäljellä vain ripaus.

Pitkäperjantai

Toivo on niin innostunut saksilla leikkaamisesta, että leikata voisi vaikka koko ajan. Kaikki mahdolliset mainokset on leikattu. Sen jälkeen poika siirtyi omiin lehtiinsä. Melkoinen saksikäsiedward.

Leivoin rahkapiirakan.

Pihan kevätsiivous alkoi. Harava ja oksasakset suihkivat. Aika pitkälti meni pihatöissä päivä.

Lauantai

Pitkästä aikaa kävin kangaskaupassa. Mukaan tarttui melkoinen kasa kankaita. Brodyyriä, pellavaa, puuvillaa, trikoota, tylliä ja mitähän vielä. Kuminauhoja menin ostamaan. Nekin muistin kun olin jo maksamassa. Oli kiva käydä kun mies toimi lastenvahtina ja sai katsella ihan rauhassa yksin. Minkä takia minä juoksin villinä edestakaisin siellä kaupassa ja nauroin. No, sen takia kun minä viihdytin isää ja Tyyneä.

Kankaiden lisäksi ostettiin linnunpönttö ja Tyynelle harava.

Lasten serkut piipahtivat kylässä ja samoin Toivon kummitäti. Mies leipoi puolukkapiirakan.

Viikko ennen vappua on lumitilanne pihalla aika hyvä. Enää lunta on oikeastaan vain talon pohjoispuolella siinä kohtaa minne sitä katolta on tiputettu. Ja muutama muu iso kasa. Mutta ennenkuin kaiken tähän mennessä sulan pihan saa siivottua, on loputkin lumet jo sulaneet.

Ensimmäinen pääsiäispäivä

Koko päivä pihalla. Oli jo niin lämmin, että pystyi jättämään lapsilta haalarit pois. Päivän kohokohta oli grillauskauden avaaminen. Vähän oli vielä hakusessa se mitä kukin syö ja miten paljon. Ruoka kuitenkin riitti ja jälkiruokajäätelö maistui.

Toinen pääsiäispäivä

Leivoin mustikkapiirakan.

Pojat lähtivät Helsinkiin ameriikanautonäyttelyyn. Minä ompelin loppuun Toivolle vinon pinon t-paitoja. Muut kankaat Sampsukasta, vihreä pallotrikoo Eurokankaasta ja musta pallotrikoo Marimekkoa.

Ystävä kävi kahvilla. Ensimmäiset viralliset kesäkahvit terassilla. Pääsiäisen lämpimin päivä - mittari näytti 21 astetta. Jouduin toteamaan, että kumisaappaat villasukilla on liikaa. Heitin sukat pois ja laitoin sandaalit tilalle. Virallinen kesäsandaalikausi on aloitettu.

Ja loppupäivä pihahommissa. Mitä minä tein tänään pihalla? No ainakin olin työmies, haravoin, ajoin mopolla Tyynen kanssa, laskin liukumäessä, olin terassilla, tein tietä ja olin ahkera apulainen.

Kaiken tämän lisäksi pääsiäisenä syötiin lukematon määrä suklaamunia - enemmän kuin ikinä aikaisemmin.