Tämä joulu oli paras joulu ikinä. Monena aikaisempana jouluna olen tavannut enemmän sukulaisia, syönyt parempaa ruokaa, nukkunut aamuisin reilusti pidempään ja saanut paljon enemmän lahjoja. Mutta silti tämä oli paras joulu ja tietenkin siksi kun meillä on tuo Toivo. Lapsen intoa ja touhua on niin mukava seurata. 

Kovasti kierroksilla ja posket punaisina pieni mies kävi aattona, kun oli lahjojen avaamisen aika. Tavaramäärä meinasi jo kai hiukan hermostuttaa. Vaikka tiedän, että lahjojen määrä ei ollut läheskään niin suuri kuin monessa muussa lapsiperheessä. Osa leluista laitettiin heti kaappiin ja annetaan ne leikittäväksi myöhemmin. Toivolle mieluisimmat lahjat olivat pieni saunakiulu ja -kauha (oli ensimmäisessä avatussa paketissa), imuri (joka joutui heti kaappiin aiheutettuaan aivan liian suuren innostuksen), Plaston traktorikaivuri ja Myyräsalkku.

Minä taas innostuin kovasti Dubloista ja olen kasannut niistä jo vaikka mitä. Toivo sitten purkaa ja minä taas kasaan jotain. Kivaa. Mies sanoi, että minun pitäisi olla enemmän aikuisten seurassa. Minä taas olen sitä mieltä, että meille tarvitaan Dubloja lisää.

Vaikka minä en Legoja joulupukilta saanutkaan niin kyllä kivoja lahjoja tuli silti. Perinteinen yöpuku sukkien kera, suklaata, hiekan värinen Mariskooli ja erilaisia koristuksia kotiin - itse tehtyjä ja ostettuja.

Pieni sinkkirasia. Tämä on kuulemma neulojen ynnä muiden pienten käsityötarvikkeiden säilyttämistä varten.

Enkelinalle nallekokoelmaan.

Sievä Pentikin lasipurkki. Purkki on sen verran iso, että tässä voi säilyttää vaikka mitä. Säilön sinne varmaankin lankoja tai muita narukeriä tai käpyjä.

Ainoa varsinainen käsityöaiheinen lahja, jonka sain, oli otsalamppu. Käsityöaiheinen siksi, että nyt voin myös neuloa pimeällä autossa. Niin menivät lahjan mukana tulleet saatesanat.

Itse tehdyt lahjat (joita ei todellakaan ole monta) esittelen toisessa päivityksessä. Niitä kun ei voi tässä Vuodatuksessa kategorioida muuten erikseen kuin päivittämällä erikseen.

Joulu meni meillä jokseenkin suunnitelmien mukaan. Haudoilla käytiin ja saunottiin eri päivänä kuin aluksi piti, mutta sehän ei haitannut ollenkaan. Äiti kävi meillä joulupäivänä ja me käveltiin miehen serkulle kahville toisena joulupäivänä. Toivo oli mukana pulkan kyydissä. Kotimatka tehtiin pimeässä, koska meillä päin ei ole noita katuvaloja. Pääsin myös testaamaan uutta otsalamppua. Pulkan kyydissä istuminen pimeässä on kai aika tylsää, kun siinä tuli ihan uni.

Lopuksi vielä hiukan lanka-asiaa. Meillä on miehen kanssa usein menossa joku kisa. Kisan säännöt kirjataan aluksi, että tulee reilu ja rehti peli. Viimeisimmän kisan säännöt menivät näin: Etelä-Suomen Sanomien sunnuntain 30 kysymystä -visa 19.10. - 31.12.2008 + joulun 100 kysymystä. Visan häviäjä joutuu leipomaan voittajalle pullat ja ostamaan voittajan valitsemaa lankaa kilon tai kaksi kiloa jauhoja tai mopo-lehden vuoden 2009 ensimmäisen numeron tai toisen. Vaikka vuotta on vielä jäljellä niin mies antoi luovutusvoiton ja sehän tarkoittaa sitä, että pullien leipomisen lisäksi mies joutuu ostamaan minulle kilon lankaa tai kaksi kiloa jauhoja tai mopolehden. Valitsen lankakilon. Ei hullumpi voitto. Viimeksi voitin hampurilaisaterian. Seuraava kisa on jo mietinnässä.