Se on se aika vuodesta kun jää sosiaaliset mediat aivan taka-alalle. Ei ehdi päivittää, ei lukea muiden blogeja saati sitten kommentoida, ei fb:tä eikä mitään muutakaan. Konekin siirrettiin kaappiin pois pöydältä pölyttymästä. Mutta jospa sitä vähän yrittäisi jotain tänne kirjoittaa. Ja pikaisesti lukea blogit ja fbt.

Niin ne lehtokotilot. En tiedä onko lampaista apua kotiloiden torjuntaan. Pitäähän ne nurmikon lyhyenä, mutta meillä ei ole ongelmana pitkäksi venähtävä nurmikko vaan laajat istutusalueet kerrostuneiden istutusten ja kivien kanssa. Eli oikein kotiloiden parasta asumisalustaa. Toki lampaita olen aina halunnut ja tänä keväänä asia on edennyt jo niin pitkälle, että mies on kesälampaiden hankkimiselle luvan antanut. Jos nyt vain jaksaisi ja viitsisi paperisodan ja jonkinlaisen aitauksen tehdä. Ja jos ei niin lampaita sitten toisena kesänä. Onhan meillä kuitenkin ne lehtokotilot :D

Ja lehtokotilot eivät taida olla niin persoja oluelle kuin tavan etanat. Tai ainakin se määrä mikä noita meidän puutarhassa asuu tarvitsee ainakin kymmenisen vatia olutta/ilta, joten taitaa kuitenkin Ferramol tulla huokeammaksi. Sitä ainakin mainostetaan myrkkynä, mistä ei ole haittaa ihmiselle eikä muille eläimille.

Viikolla oli ohjelmassa kerhossa käynti, kyläilyä ja yksi neuletapaaminen. Ystävä piipahti ovensuussa ja toi ihanan atsalean. Tämä onkin ainoa kuva, minkä olen tällä viikolla ottanut.

Käsitöitä olen tehnyt sen verran, että yhtä sukkaa olen neulonut koko viikon ja nyt se on kantapäässä. Eli eiköhän se tässä toukokuun aikana valmistu.

Koska teen aina kesälle puutarhasuunnitelmia, ajattelin tasapuolisuuden vuoksi tehdä myös käsityösuunnitelmia. Eli mitä haluan kesän aikana tehdä ja vielä luulen ehtiväni tehdä.

Neulomispuolella tarkoitus on saada valmiiksi nuo nyt kesken olevat polvisukat ja kenties vielä toisetkin sukat. Kesätakki ja pipo virkaten ja samoin pikkuinen isoäidinpalapeitto. Ajattelin kokeilla virkata myös matonkuteesta mattoa jos vain käsi sitä kestää. Ompelen (jos tulee sadepäiviä) keittiöön verhot, itselle mekon ja Tyynelle pari. Pihalle askartelen tuulikellon ja vihdoinkin uuden linnunpelättimen. Siihen on jo tarvikkeet koottuna ja tarkoitus on ainakin aloittaa se tulevana viikonloppuna. Ja tänä kesänä sitten aion ihan oikeasti huovuttaa ulkona. Pannumyssyn ja lapsille tulevaan katokseen linnun. Maalattavaa on pihalla paljon: lasten keinu, pihamökki ja pari tuolia. Sisällä lehtiarkku ja vino pino kehyksiä. Keittiön pöytä ja tuolit pitäisi myös maalata, mutta luultavasti tämä ei kesän aikatauluun mahdu.

Ei kovin isoja suunnitelmia, mutta koska tiedän itseni ja sen miten huonosti viihdyn kesäisin sisällä ei kannata kovin suuria luvata. Tässäkin on jo puolet liikaa.