Yhdeksän kuukautta tuli tänään ikää Tyynelle. Sitä juhlistettiin minun kummitytön synttäreillä. Tyyne sai kakun ja pullan sijaan tyytyä syömään pilliä. Onneksi vauvat eivät ole turhan kranttuja siitä mitä suuhun menee. Eilenkin se söi omaa kakkaansa.

tyyneruokailee3.jpg picture by pupupossu

Ruokailut ovat Tyynen kanssa melko eksoottisia. Kranttuhan Tyyne ei ole ja ruoka kyllä kelpaa. Vaikka toki tuttuihinkin ruokiin suhtaudutaan aina ensimmäisellä ja vielä toisellakin lusikallisella hyvin epäluuloisesti, mutta sitten lähtee. Eksotiikkaa ruokailuun tuo asento. Ei ihan helpointa hommaa tuo syöttäminen, mutta onnistuu.

tyyneruokailee2.jpg

tyyneruokailee.jpg

Tyyne on muutama viikko sitten aloittanut jokeltelun. Sitä tulee välillä niin paljon, että myös Toivo komentaa olemaan hiljaa. Bä-bä-bä tä-tä-tä. Yhtenä päivänä se sanoi selvästi äiti kaksi kertaa. Vai kuulinko vain sitä mitä halusin?

Puheen ymmärrystä on hiukan. Ainakin nimensä tuntee ja lause 'Tyyne ei' on tullut tutuksi. Toki reaktio tuohon ei-sanaan on aivan päinvastainen kun pitäisi. Mikä meni kasvatuksessa pieleen tässä kohtaa?

Eilen Tyyne keksi, että tukea vasten voi myös kävellä. Sohvan reunaa vasten asteli edestakaisin. Ja tänään jo veteli taaperokärryllä hyvässä tukevassa asennossa menemään. Kaatumisia tuli aika reilusti.

tyyneohjaissa.jpg

Sitten keksittiin laittaa Toivo kärryihin painoksi, muuttui meno tasapainoisemmaksi. En tiedä kummalla oli hauskempaa.

tyynetynttoivoa.jpg

Tyyneä luullaan usei pojaksi. Koska sillä on päällä pojan vanhoja vaatteita. Olen sille muutaman bodyn ja mekkosen ostanut ja kummitädit ovat myös ystävällisesti mekoilla lahjoneet, joten kyllä noita tyttövaatteitakin löytyy. Tänään kävin ystävältä hakemassa kassillisen tytön vaatteita - vaaleanpunaisia ja punaisia. Vaikka Toivon vanhat vaatteet ovat paljolti ruskeita, valkoisia, keltaisia, oransseja, vihreitä eli ei minusta mitään poikavaatteita, niin silti oli kiva saada punasävyisiä vaatteita Tyynelle. Etenkin vaaleanpunainen uusivanha talvihaalari on ihana.