Tuli vaan mieleen, että jos mainostan tätä blogia myös käsityöblogina niin täytyy tänne varmaan jotain käsityöaiheista ainakin kerran kuukaudessa laittaa. Nyt olisi se aika kuusta. Voi olla, että tässä kuussa tulee toinenkin käsityöpäivitys.

Tilasin itselleni kuukausi sitten Suuri Käsityölehden vuodeksi. Ensimmäinen numero tuli tällä viikolla postilaatikkoon ja siinä ei ollut yhtään mitään kiinnostavaa. Toivottavasti edes yhdessä numerossa olisi jotain, ettei tullut turhaan tilattua. Myyjä lupasi lähettää kauniin kellon tilaajalahjaksi ja hämmästyi kovasti kun sanoin, etten halua sitä. Sanoi, että voi olla vaikeaa jättää kelloa lähettämättä, mutta yrittää tehdä parhaansa. Kummallista. Eikö siihen tilaustietokoneohjelmaan saa muka sellaista kohtaa, mihin tulee rasti ruutuun ei halua tilaajalahjaa? Vai onko se niin, että kaikki muut suomalaiset haluavat sen tilaajalahjan paitsi minä. 

Eilen ostin uusimman Modan - siinä oli pari kivaa juttua. Eilen olin myös neuletapaamisessa Nastolan ABC:llä. Kivaa. Ensi kerralla on pikkujoulut. En muistanut kysyä täytyykö laittaa tonttulakki päähän. Toivottavasti ei.

lankakori.jpg picture by pupupossu

Syksyn mittaan olen inventoinut jälleen lankoja, mikä on hyvä kun on se messumatkakin edessä. Ettei tulisi ostettua taas jotain mitä jo omista varastoista löytyy. Melkein kaikki on nyt laskettu ja punnittu. Alakerran jämälanka-epämääräislankaosasto on vielä inventoimatta. Lankoja löytyy 12 eri paikasta - korista tai kassista, viidestä eri huoneesta. Kiloja on noin 25. Paljon. Mutta niin tärkeitä kiloja kaikki.

Keskeneräisissä töissä on kiinni pari kiloa lankaa. Isoäidinpalatilkkupeittolankamäärä ei ole tiedossa, jämälangoista kun sitä pääosin teen. Tosin tilkkujen määrä ei ole lisääntynyt sitten huhtikuun. Tässä voisin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä vaikka palan viikossa. Se ei kovin kauan aikaa veisi.

kesken2.jpg picture by pupupossu

Muita keskeneräisiä on jonkinlainen epämääräinen määrä lahjoja, joista ei sen tarkempaan nyt. Kietaisuliivi menee varmaankin purkuun. Aloin tehdä sitä niin ohuella langalla, etten saa ikinä valmiiksi. Kesällä aloitin virkkaamaan toppia, joka on pahasti kesken. Ja kesken pysyykin, sillä sitä ei nyt pysty sovittamaan. Ei mahdu. Kolme pipoa tai baskeria. Yksi täysin valmis, mutta pitäisi vielä kastella ja venyttää, toinen myös viimeistelyä vailla ja kolmas vaiheessa. Villajakku. Tämä ollut kesken jo pitkään. Motivaatiota odottelen. Vauvanuken vaatteita kesken, osa valmiina, mutta päivitän ne kaikki tänne samaan aikaan. Sukat kesken. Ei muuta.

kesken1.jpg picture by pupupossu

Valmistakin on. Huivi on ollut valmiina jo pari viikkoa ja käytössäkin, mutta tänne asti en sitä vielä saanut. Ennen kuin nyt.

lumihuivi1.jpg picture by pupupossu

Lumi-huivi

Lanka: Nalle jojoba + aloevera. 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 160 g.

Puikot no 5.

Ohje: Ullaneule/Lumi.

Mustan huivin akuutti tarve yllätti. Paria muutakin mallia kokeilin, mutta tylsällä pyöröpuikolla oli hankala tehdä tuota pitsineuletta ja etenkin mustaa, mistä ei nähnyt mitään. Tässä on niin paljon sileää ja helppo mallikerta, että valitsin sitten tämän. Ja oli nopea tehdä. Jopa sillä tylsällä pyöröllä. Pitää lisätä ostoslistalle pitsiaddit tai mitkänenytonnemilläonhelpponeuloasitäpitsineuletta.

Ei näytä kuvissa kauniilta nuo reunat. Ne on kyllä pingotettu, mutta näköjään käytössä rullaantuu. Olisi kai vielä löysempää pitänyt tehdä päättelykerroksella.

Lumi-huivin olin kyllä alun perin suunnitellut neulovani lumivalkoisella langalla. Mutta onhan se lumi kaupungissa kuitenkin mustaa paikoin, joten kyllähän tämäkin sopii. Keltainen olisi sitten ollut se kolmas värivaihtoehto :)

lumihuivi2.jpg picture by pupupossu