Puolitoistavuotiaan päivän päivitykseen vielä lisäys, että nenä niistetään useita kertoja päivässä. Minulla ja Toivolla on ollut ärsyttävä sitkeä nuha neljä viikkoa tai jotain sinne päin. Nyt saattaa ehkä olla sellainen tilanne, että se olisi kohta ohi. Ehkäpä juhannukseen mennessä.

Täällä olisi myös useita valmistuneita käsitöitä, mutta niitä ei ole kukaan jaksanut kuvata. Sekin on ärsyttävää. Ne ilmestyvät blogiin myös ehkä juhannukseen mennessä.

Sitä ennen puutarhaa. Olen ollut pihalla joka päivä. Kitkenyt ja tehnyt hiekkalaatikon ympäristöä. Levittänyt hiekkaa ja laittanut laattoja. Seuraavaksi alueelta on tarkoitus kaivaa vähän nurmikkoa pois ja laittaa multaa tilalle ja istuttaa etupihalta siirrettäviä kasveja. Näistä kuvia valmiina.

toivonkivi.jpg picture by pupupossu

Muutaman tunnin päivässä saan pihatöitä eteenpäin. Toivo viihtyy hyvin itsekseen hiekan parissa. Tai sitten auttaa minua. Joka tapauksessa olen hyvin yllättynyt, miten paljon vähemmän huomiota ja syliä Toivo pihalla vaatii. Ehkä se jatkuva näköyhteys. Tai suunnaton kiinnostus hiekkaa kohtaan. Hiekka vie voiton äidistäkin.

IMG_7498.jpg picture by pupupossu

Narsissit ovat avautuneet meidänkin pihalla. Täällä kevään kukat kukkivat aina pari viikkoa myöhemmin kuin muualla. Kesällä eroa ei enää huomaa.

narsissit.jpg picture by pupupossu

narsissit2.jpg picture by pupupossu

Myös voikukat vasta aloittelevat kukintaa. Muualla näyttää olevan jo komeita keltaisia kukkameriä. Meidän pihalta pongasin vain tämän yhden kukassa olevan. Vaan kohta on meilläkin keltaista.

voikukka.jpg picture by pupupossu

Lehtokotiloita olen keräillyt pieneen maalipurkkiin aina kun näen. Toistaiseksi vasta purkin pohja on peitossa. Pesäkuusien alta löysin niiden kokoontumispaikan. Sieltä löytyi hurjat parikymmentä kappaletta. Koska meillä on paljon istutuksia ja lehdet ja roskat jätetty istutusalueille, niin epäilemättä noiden kotiloiden määrä kasvaa reippaasti ja nopeasti.

peskuuset.jpg picture by pupupossu

Kasvimaalle ei tänä vuonna tehdä juurikaan kylvöjä. Syy on se, että sinne siirretään etupihan perennapenkistä kukat evakkoon salaojien kaivamisen tieltä. Sekin työ pitäisi aloittaa ja olen vähän suunnitellut sitä huomiseksi. Jos kasvimaalle jää tilaa, niin sitten laitan sinne sipulia. Yhden kesäkurpitsan saan ehkä jonnekin mahtumaan ja kasvihuoneeseen pari tomaattia. Myös pussillisen herneitä yritän johonkin rakoon mahduttaa.

Raparperit on jo hurjan isot, mutta kevään ensimmäinen raparperipiirakka on vielä tekemättä.

raparperit.jpg picture by pupupossu

Kasvimaan yrttitarhaa vartioiva variksenpelätin on mennut vuosien aikana melkoisen huonoon kuntoon. Toisaalta ei se niitä lintuja pelotellut ehjänäkään.

kankka.jpg picture by pupupossu

Pihalla on nyt reippaasti tekemistä. Puutarharaportteja on luultavasti luvassa tiheämpään kuin edellisenä kesänä.