Lelumäärä on lisääntynyt hurjasti pienen ajan sisällä. On ollut joulu ja Tyynen synttärit eikä ne Toivonkaan synttärit nyt niin kauan aikaa sitten olleet. Vähän ollaan laitettu jotain pois, mutta suurin karsinta käydään lelujenkin osalta vasta kun kaikki huoneet ovat valmiita. Eniten juuri tästä syystä jopa minä odotan Tyynen uutta huonetta. Ja kenties myös Toivon huoneen komeron remonttia.

Joitain lempparileluja on kertynyt jo niin paljon, että meinataan olla pulassa niiden kanssa. Brio-junien ja osien laatikko pursuilee, sinne ei mahdu uusia osia enää lainkaan. Toivolle kyhättiin joulun jälkeen kolmas hylly valmiille Lego-rakennelmille. Tyynen Legot nököttävät nätisti tuvassa pöydän päällä ja pienessä seinähyllyssä, jonne ne siirrettiin vuoden alussa. Tuvassa on myös laatikollinen sekalaisia Tyynen leluja, lasten askartelutarvikelaukku ja keittiö astioineen ja ruokineen. Toivon huoneessa kirjahylly pursuilee ja Dublo-laatikko ei mene kiinni, jollei niitä palikoita asettele sinne oikein. Pelikaappi on niin täynnä, että seuraavaksi sitäkin säilytystilaa on laajennettava tuvan puolelle. Pikkuautoja on pikkuautolaatikon lisäksi jo alettu keräämään pahvilaatikkoon.

Leluja on paljon. Toisaalta näillä kaikilla, ainakin edellä mainituilla, myös leikitään paljon. Vähemmän ja harvemmin leikittävien lelujen siirtämistä kirpputorilaatikkoon olen suunnitellut nyt joulun jälkeen melkein päivittäin. Nuket ja nukentarvikkeet, beybladet, traktorit, muovieläimet sekä osa roolileikkirekvisiitasta, pehmoleluista ja työkaluista taitavat olla aika turhia meillä. Nyt pitää vain päättää onko nuo helpompi säilyttää pahvilaatikossa alakerran käytävällä hankaloittamassa kulkemista vai siellä, missä ne nytkin ovat ja ehkä joskus jopa saattaa leikkiä niillä.

Eniten meillä leikitään edellä mainituilla junilla, pikkuautoilla, keittiöllä (joka myös kauppana tai kahvilana tunnetaan) ja Dubloilla, Herofactoryillä ja Chimoilla, Muumeilla ja ritareilla, nukkekodilla. Paljon pelataan, luetaan, kuunnellaan musiikkia, tanssitaan ja soitetaan, askarrellaan, piirretään ja väritetään. Mutta kaikkein eniten leikitään Legoilla. Niillä leikitään ja kasataan, niitä hajotetaan ja kasataan uudelleen, kasataan mallin mukaan ja kasataan omia juttuja ja taas leikitään. Ja välillä etsitään kadonneita osia tai ukkoja.

Tällä viikolla meillä myös vihdoin ja viimein kokeiltiin ekaa kertaa tietokoneella pelaamista. Ei mitenkään paljon, mutta parina päivänä parikymmentä minuuttia ja se oli kyllä aika jännää meistä kaikista.

11979311906_b41520974b.jpg

11979312376_7d50f3e296.jpg

11979312876_98a055de0e.jpg

11979312886_8f1b1b8306.jpg

11979312906_e2bf9d81bc.jpg

11978514535_d908f19415.jpg