Tänä vuonna valmistui harvinaisen paljon neuleita lahjaksi. Osa onnistui hyvin, osa ei ihan niin, mutta kaikki tehdyt annoin onnistumisasteesta huolimatta. Ja sukkalahjojen saajille tiedoksi: jos koko on liian iso tai pieni niin palauttakaa - pienennän tai suurennan tarvittaessa.

Naisen sukat

Lanka: Drops Delight. 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 70 g.

Puikot no 2,5.

Ohje: Ullaneule/Vendela.

Lanka oli kökköä neulottavaa ja malli hidas, mutta sukista tuli kivat. Onnistumisaste: erinomainen.

Naisen sukat

Lanka: Austermann Step6. 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 80 g.

Puikot no 3.

Ohje: Ullaneule/Koiranputki.

Lankaa oli  hyvä neuloa, malli oli kiva, mutta tuli aika niukat. Toivottavasti mahtuvat. Minulle kyllä, mutta ei alle ainakaan paksua sukkaa kannata laittaa. Onnistumisaste: erinomainen, koon osalta epävarma.

Tytön sukat

Lanka: Novita 7 veljestä Kantri. Kulutus 120 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Uhoava Gnu/Kerttusukat.

Mukava malli ja ihan jouhevaa neulottavaa. Takareunasta neulottavat kavennukset eivät näytä minun tekeminä millään tavalla kauniilta, toivottavasti jälki tasoittuu sukkien ensimmäisen pesukerran jälkeen. Onnistumisaste: erinomainen, kavennusten osalta huono.

 

Kolmiohuivi

Lanka: Shibuiknits Sock. 100% merino. Kulutus 180 g.

Puikot no 4.

Ohje: Ullaneule/Timantti.

Tein ohjeesta poiketen kaikki oikean puolen silmukat oikein. Malli oli mukavaa neulottavaa, lanka ei ollenkaan niin pehmeää kuin yleensä merinolanka on. Mutta hoitoainehuuhtelu pehmensi huivin mukavaksi. Värivalinta meni metsään. Vyyhdellä lanka näytti kivalta ja väriä vaihtavalta, valmiissa huivissa melkein yksin tummanruskealta. Onnistumisaste: Erinomainen, värivalinnan osalta epävarma.

Vauvan sukat

Lanka: Sisu kaksinkertaisena. Kulutus 90 g.

Puikot no 4.

Ohje: Tuulan sukat.

Reteesti aloitin tekemään kaksinkertaisena ja lanka loppui kesken. Olin onneksi antanut juuri samaista lankaa ystävälle, jolta jouduin lainaamaan sen verran, että sain sukat valmiiksi. Eli ei hätää. Onnistumisaste: erinomainen.

Miehen sukat

Lanka: 7 veljestä. Kulutus 160 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Ullaneule/Merenkulkija, sinisten sukkien ohjeella.

Noh. Ihan ei yksi kerä riittänyt, onneksi kaupasta löytyi samaa lisää eikä värjäyserän erosta huolimatta sitä eroa sukassa näe. Mutta nyt sitä samaa lankaa on taas melkein täysi kerä varastossa. Malli oli kiva, mutta minun käsialalla jälki on kamalan rumaa. Onnistumisaste: surkea. Mutta jos jälki tasoittuu pesussa: erinomainen. Vaikka langan loppuminen ja uuden kerän pakotettu ostaminen ottaakin päähän.

Raitasukat itselle

Lanka: 7 veljestä Raita. Kulutus 160 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Novita Syksy 2010 no 65.

Tein itselle, kun halusin saada aattona uudet sukat jalkaan. Ja kun nämä olivat olleet kesken jo yli vuoden. Tylsää neulottavaa, sillä kuvio oli vain varsien yläosassa. Lankaa meni yli kerä, mutta tällä kertaa ei harmittanut, sillä olin siihen varautunut jo silloin vuosi sitten ostamalla suosiolla kaksi kerää. Onnistumisaste: erinomainen ja plussaa siitä kun sain kauan kesken olleet sukat valmiiksi.

Miehen sukat

Lanka: 7 veljestä. Kulutus 160 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Ullaneule/Merenkulkija, vihreiden ohje.

Näitä aloitin suosiolla tekemään sellaisella värillä, mitä löytyi jo ennestään kaksi ja eihän se yksi näihinkään riittänyt. Kuvio oli minulle jotenkin hankala ja jouduin kovasti keskittymään. Ja koska keskittyminen ei aina oikein onnistunut, virheitä vilisee. Jälki näissäkin epätasaista. Onnistumisaste: kohtalainen, pesu tasoittavaa vaikutusta odotellessa.

Naisen sukat

Lanka: Nalle. Kulutus 110 g.

Puikot no 3.

Ohje: Novitan sukkalehti, malli l.

Malli oli helppo ja melkeinpä tylsä neulottava, kuin olisi tavissukkaa neulonut ja sitähän en ikinä tee kun niihin ei mielenkiinto riitä. Mutta joutuisasti valmistuivat ja ovat kivannäköiset. Nämä olivat jo kolmannet lahjasukat, joissa lanka loppui kesken ja näiden kohdalla verenpaine nousee tätä kirjoittaessakin. Harmittaa niin paljon. Uuden kerän ostaminen ei niinkään harmita, kun tuolle vihreälle Nallelle on olemassa toinenkin suunnitelma. Mutta se värjäyserän ero näkyy näissä aivan törkeän selvästi. Pistin kuitenkin pakettiin ja toivon, että näitä käytetään vain kumisaappaissa sienimetsällä tai jossain vastaavassa paikassa, missä se sukka ei näy. Onnistumisaste: Olisi ollut erinomainen, mutta lankojen värieron takia: surkea.

Opiksi tästä joulusta tuleville jouluille: tee sukat langasta, jota on varmasti tarpeeksi. Älä tee malleja, joissa käytetään takareunasta tehtäviä kavennuksia. Sitten onnistuu varmasti.

Neuleiden lisäksi tein itselle pyjaman yläosan, kun tiesin etukäteen, etten uutta tänä jouluna saa ja se uusi pyjama jouluaattona on minulle melkein ainoa oikea tapa viettää ilta. Kangas Marimekon trikoota, kaava piirretty yhdestä jo olleesta yöpuvusta. Onnistumisaste: erinomainen.

Tyynen nukke sai lahjaksi mekon. Onnistumisaste: erinomainen.

Ystävät saivat lahjaksi piikkilankakranssin. Onnistumisaste: ?. Omasta mielestä erinomainen, saajan mielipidettä voi vain arvailla.

Muita itse tehtyjä lahjoja onkin jo esitelty aiemmin joulukalenteriluukuissa: magneetteja, neulatyyny, enkeleitä, viirit, maatuskakoristeet, rautalankasydän, ikkunakoristeita. Paljon meni itse näperrettyä - toivottavasti oli mieluisia.