Miehellä alkoi loma. Muu perhe vei miehen kivalle lomaretkelle. Aivan kaikkia tehtäviä ei ehditty retken aikana suorittaa. Mies hoitaa ne sitten ensi viikolla.

Ensin mies kantoi perheen nuorimmaisen passikuvaan. Ja huolehti nuorimmaisen paikallaan pysymisestä kuvan ottamisen ajan. Kuva onnistui hyvin. Nuorimmainen söi autossa poliisin palvelupisteen parkkipaikalla. Passihakemuksen mies hoitaa ensi viikolla. Aika on jo varattu.

nastolanvalokuvaamo.jpg picture by pupupossu

Seuraavaksi mies ajoi lähikaupan pihaan. Kaupasta haettiin matkaevästä ja pussilakana, jota varten mies oli kevään aikana kuuliaisesti kerännyt tarramerkkejä, että pussilakanan saisi puoli-ilmaiseksi. Eväitä alettiin syödä heti.

Matkakohde numero kolme oli kangaskauppa. Sieltä tarttui mukaan mekkokankaita. Mies sai odottaa autossa.

mekkokankaat.jpg

Kangaskaupasta matka jatkui puutarhamyymälään. Puutarhaliikkeen parkkipaikalla tehtävänä oli vaipan vaihto. Se sujui näppärästi auton vielä tyhjässä takakontissa.

vaipanvaihto.jpg

Pensaita ja perennoja lastattiin kärryihin. Luumupuu jäi hankkimatta, kun se ei muka olisi mahtunut autoon. Mies sai tehtäväksi hankkia luumupuun myöhemmin.

pensasostoksilla.jpg

Puutarhaliikkeen vieressä oli traktoreita myytävänä. Ne tutkittiin. Eräs traktori maksoi saman verran kuin meidän talo. Päätettiin ostaa halvempi. 

traktorit.jpg

Seuraava etappi oli pakollinen vessatauko. Ja koska se vessahätä oli juuri nyt ja heti ja kiire, oli pakko käydä kohdalle osuneessa nimeltä mainitsemattomassa hampurilaisravintolassa, jossa ei yleensä ikinä käydä. Paitsi jos tulee vastaavanlainen pakko. Ja kun kerran sinne mentiin, syötiin samalla. Oikein terassilla.

sehampurilaisravintolajokaeikuulusu.jpg

Tämän jälkeen sekatavarakauppaan. Sinne jätettiin retkeläisistä yksi, loput ajoivat autoliikkeen pihaan autoja ihastelemaan. Paitsi eräs. Se joka nukkui.

tyynenuni.jpg

Sekatavarakaupan alekorista löytyi retkeläisille saappaita. Jos seuraava retki suuntautuisi johonkin oikeaan retkipaikkaan - vaikka metsään.

saappaat.jpg

Sekatavarakaupasta suunnattiin puhelinkauppaan. Puhelinkaupan pihassa nuorimmainen söi taas. Uusi puhelin kotiutui meille. Vaaleanpunainen. Mies käyttää edelleen vanhaa puhelinta.

Miehelle räätälöidyn retken viimeiseksi kohteeksi valikoitui ruokakauppa. Koska mies hoitaa arkena yksin ruokaostokset, oli tämä koko perheen kanssa yhdessä kaupassa käyminen varsin eksoottista. Mutta mukavaa ja nopeaa.

perhepaikoitus.jpg

Miehen mielestä tämä oli onnistunut retkipäivä. Myös minun mielestä. Melkein kaikki lomalle suunnitellut pakko-ostot ei ruoka hoituivat yhden päivän aikana. Ja KYH-neulomus numero yksi edistyi auton kyydissä reippaasti. Vaikka välimatkat olivat lyhyitä ja pysähdyksiä useita ja kotimatka meni jäätelöä syödessä. 

kyhnumeroyksi.jpg