Tyyne on nyt mitattu, punnittu ja tarkastettu. Pituus 74 cm, paino 8,8 kg. Pieni on, muttei mini. Neuvolan täti vaihtui. Vanhaa tulee ikävä, mutta uusikin oli mukava.

Tyynellä on sama 'vaiva' kuin Toivollakin oli eli kireä kielijänne. Ensi viikoksi saatiin aika lääkärille. Saa nähdä mitä tekee - saadanko lähete kielijänteen katkaisuun vai ei. Tyyneltä kyllä onnistuu ruoan pureskeleminen ja suussa pyörittäminen, joten voi olla, että lähetettä ei tule.

Ruokailut sujuvat hyvin. Ja ruoka maistuu myös. Nykyään jopa useimmiten istuen.

Vaikka vanhalla mallillakin usein.

Yhdet päiväunet ovat olleet jo pitkään käytössä. Samalla kun puen Tyynelle ulkovaatteita, tyttö itkee ihan hurjana. Ja samalla nukahtaa siinä pukiessa. Joskus joudun työntämään hiukan. Unien kesto edelleen 2 - 4 tuntia. Tämä sujuu vähän liiankin helposti.

Tyynen taidot. Kun selasin Toivon vauvakirjaa meinasin saada sätkyn. Toivo osasi kaikenlaista mitä Tyyne ei osaa: vilkuttaa, taputtaa, juoda mukista. Kävelemäänkään Tyyne ei ole vielä lähtenyt. Toisaalta Tyynen kanssa ei vaan ole ehtinyt tai jaksanut harjoitella oikein mitään. Ei potalla käyntiä, ei mukin käyttöä, ei sitä eikä tätä. Kyllä sitä vielä ehtii. Ja kyllä se vähän taputtaa kun oikein aloitettiin urakalla harjoittelemaan.

Mutta jotain Tyyne osaa hienosti. Ainakin kiipeillä matalien esineiden päälle.

Kiivetä keinuun ja keinua siinä hienosti monenlaisissa eri asennoissa.

Ja avata melkein kaikki mahdolliset laatikot. Tämä on taito, jota isoveli ei vieläkään osaa.

Tyynellä alkoi viiko sitten yöimetyksen vieroittaminen. Hienosti on viikko mennyt. Tyyne nukkuu miehen kanssa eri huoneessa eikä saa tissimaitoa. Viikonloppuna nähdään sitten miten menee kun Tyyne palaa minun viereen nukkumaan. Tuleeko yöllä jano?

Se on kovin rakas <3