Erilainen juhannus meille. Ei oltu mökillä, kuten yleensä koska mökin katto on remontissa. Mutta juhannusseura oli samaa kuin monena juhannuksena aikaisemminkin eli yksi minun nuoruuden ystävä perheensä kanssa. Lisänä oli tänä vuonna tietenkin Toivo.

Juhannusaattona käytiin Korkeasaaressa. Muutama vuosi on kulunut kun siellä kävin edellisen kerran, joten oli kyllä kiva käydä. Sää suosi ja sen ainoan sadekuuron sattuessa osuttiin juuri sopivasti katoksen alle eväitä syömään.

Melkein meitä kaikkia kiinnosti kovasti melkein kaikki eläimet. Paitsi Toivoa. Ainoa eläin, josta Toivo kiinnostui oli roskisdyykkariorava.

Vapiti.jpg picture by pupupossu

Flamingo.jpg picture by pupupossu

Nalleakatsomassa.jpg picture by pupupossu

Juhannuspäivänä retkeiltiin samalla porukalla. Ensin käytiin pikaisesti Jaalassa ja siellä Verlan ruukkikylässä.

IMG_1456.jpg picture by pupupossu

Tehdasmuseo ei ollut auki, mutta olihan siellä muutakin katseltavaa.

Jaalasta suunnattiin Heinolan Paistjärvelle grillamaan. Paikalta löytyy valmiita grillipaikkoja polttopuineen ja yksi katos, pitkospuita, luontoa, Suomen kirkasvetisin järvi ja vaikka mitä kiinnostavaa. Tällä kertaa Toivo oli ainoa, joka tutustui luontoon. Muuten koko aika kului grillatessa. Ensi kerralla haluan lähteä kävelemään pitkospuille sekä metsään katsomaan pirunkirkkoa.

Retkell.jpg picture by pupupossu

Grilliruokaa.jpg picture by pupupossu

Tämän lisäksi juhannukseen kuului voileipäkakun ja kakun syöntiä, hyttysen pistoja, isän haudalle kukkien vienti ja samalla äidin ulkoiluttaminen, autossa neulomista, hampurilaisateria, jäätelöä, raekuuro, ystävän uuden terassin ihailua, Vääksyssä ja siellä Lauran kaupassa käynti, yhtenä aamuna myöhään nukkuminen (tämä oli parasta!), bussipysäkillä imettäminen, lyhyt mökkivierailu, sorsat, lokit, savu, huoltoasemat, väsynyt mutta hyväntuulinen vauva, uusien perunoiden keittäminen äidille, ystävien kohta valmistuvan yläkerran ihailu, kissojen yöulkoilut, ruokalapun ompeleminen, Mäntsälässä pysähtyminen, pikkutiet ja moottoritie. Mukava juhannus.