Tämä päivitys on lähinnä omaksi iloksi. Mutta saa lukea, jos kiinnostaa. Aiheena odotus ja siksi päivitys tänään kun tuli raskausviikkoja täyteen tasan 30. Eli 3/4 on jo edetty. Ja millähän kuulla tämä nyt sitten on? Kun jo heti tuolla alkumetreillä oppi, että raskaus lasketaan viikkoina eikä kuukausina niin menen aina ihan hölmöksi kun joku kysyy monennella kuulla olet. Taitaa olla ihan kohta kahdeksannella.

Neuvolassa on käyty viime viikon keskiviikkona ja heti jo tänään taas. Näin pikaisen käynnin syynä oli hiukan koholla oleva verenpaine ja se, että meiltä jäi väliin valmennuksen osio vastasyntyneen vauvan hoidosta. Aika hassua oli silloin viime viikon käynnillä kun neuvolan täti kysyi, että oletteko koskaan hoitaneet vauvaa. Punastuin ja hetken hiljaisuuden jälkeen sain tokaistua, että mies on kerran vaihtanut vaipan. Siksi jouduttiin tälle 'yksityistunnille'. Mutta kyllä nyt osataan :D

Hiukan koholla olevaa verenpainetta lukuun ottamatta kaikki veriarvot ynnä muut on oikein hyviä. Ja vauva liikkuu oikein reippaasti mahassa. Ja maha. Se näyttää nyt tänään tältä.

IMG_7047.jpg picture by pupupossu

Iso on jo. Olo ei ehkä tämän kanssa ole kaikkein paras. Väsyn tosi helposti ja kaiken puuhailun välissä on pakko mennä makuulle. Pitkään jaloilla olo tuntuu pahalta. Tai pitkään istuminen melkein vielä pahemmalta. Selkään käy oikeastaan kumpikin. Ja painon tunnetta on alavatsassa. Ja jos istuu pitkään tai seisoo pitkään niin sitten alkaa supistelut. Mutta aika hyvin tässä lomalla olen löytänyt sellaisen sopivan tahdin tehdä juttuja. Joten ihan hyvin menee, kunhan en rehki liikaa. Niin ja keinussa istuminen tuntuu oikein hyvältä ja se kun on puolimakaavassa asennossa sohvalla. Ja kummassakin voi neuloa :O) Ja niin se vaan on, että enää ei omat varpaat näy kun katsoo alaspäin.

IMG_7055.jpg picture by pupupossu

Suurin murhe tässä viime aikoina (siis ihan viikkoina) on kuitenkin ollut se, kun Kelan äitiyspakkausta ei ole kuulunut. Eilen kuulin, että sen pitäisi kai tulla normaalisti noin kuukauden päästä siitä, kun päätös on tehty. Ja minä sain sen päivärahapäätöksen jo 1½ kuukautta sitten.

Joka tapauksessa tänään kysyin neuvolan tädiltä, että milloin se pakkaus oikein tulee ja koska sitä voi sieltä Kelasta alkaa kyselemään, jos ei kuulu. Olisi kuulemma jo pitänyt tulla. Terveydenhoitaja soitti heti samalla siinä Kelaan ja kysyi asiasta. Minä sain siinä vielä vastaanoton aikana puhelun, jossa kävi ilmi, että niiltä on siellä jäänyt huomaamatta se äitiyspakkauskohta ja päätöstä siitä ei oltu vielä edes tehty. Paitsi, että se tehtiin tänään ja pakkaus luvattiin mulle viimeistään ensi viikolla. Ja kovin pahoillaan ne olivat. No, kaikkea sitä voi sattua, eikä tämä nyt niin paha juttu ollut. Paitsi, että melkein mulla on ollut vatsa sekaisin kun olen jännittänyt postilaatikolla käyntiä niin paljon. Ja joka päivä.

Mutta jotain lohtua vauvanvaatepulmaan haettiin tänään kaupungilta kun oltiin autoon varaosia ostamassa. Löytyi kivoja ja sopivan värisiä ja edullisiakin vaatteita: pusero, potkuhousut, body ja fleecehaalari. Ja en huomannut kääntää kuvaa, mutta siinä ne on nallet kallellaan.

IMG_7044.jpg picture by pupupossu

Vielä hauskempi yllätys oli se, kun kuultiin, että meidän terveyskeskuksessa on kaappi mistä voi ottaa käytettyjä vauvanvaatteita. Toimii siten, että sinne voi kuka tahansa viedä vaatteita ja halukkaat saavat ottaa, mitä tarvitsevat. Rajana vaatteiden ottamiselle on viisi kappaletta. Raja kuulemma siksi, ettei kukaan ottaisi niitä ja veisi kirpputorille myyntiin. Me tosin saatiin lupa ottaa enemmänkin, kun kaappi pullisteli vaatteista. Eikä tosiaankaan ole tarkoitus mennä myymään niitä. Kyllä sieltä löytyi ihan kivoja ja hyväkuntoisia bodyja ja sukkahousuja.

IMG_7043.jpg picture by pupupossu

Kiva systeemi. Pääsee sitten omista käytetyistäkin joskus hyvin eroon ja saa ne kiertoon.

Nyt kun olen ollut tässä kotona ja on ollut aikaa ajatella oikein kunnolla niin huomaan selkeästi, että nuo ajatukset kovin paljon ovat jo siinä tulevassa ja vauvassa. Melkein koko ajan. Nimiä mietitään kovasti, samoin hoitojuttuja, itkuja, yövalvomisia, kylpyjä ja taas nimiä. Ja kaikkea mahdollista. Kuuluu kai asiaan.

***

Ihan toinen juttu sitten seuraavaksi. Amma haastoi minut tällaisella:

Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Tämä on helppoa sillä mulla on kotona ollut juuri tämä sama hame päällä varamaan viimeiset neljä kuukautta :O) Enkä sen jälkeen halua nähdä tätä enää ikinä! Eli harmaa pellavahame leveällä ja löysällä kuminauhavyötäröllä, jotta maha mahtuu. Muut vaatteet on sitten musta liian lyhyt t-paita, valkoiset liian pienet rintaliivit, kamalat beiget jättisuuret äidiltä perityt alushousut, jotka saa venytettyä mahan päälle ja musta-valkoraitaiset varvassukat. Todellinen tyylilyyli :D

Haastan mukaan tähän Mimosan, Teijan, Millamin, Katrin ja Lumikin. Kiitos jos otatte haasteen vastaan, tuskin kukaan tästä pahemmaksi enää voi laittaa!

IMG_7051.jpg picture by pupupossu