Aamulla herätys ja laulut isille. Laulut moneen kertaan. Lahjojen ihastelua ja aamukahvit. Jälleen onnittelulaulut. Asiaankuuluvan kakun syömistä. Isä lasten kanssa leikkikentälle. Äiti paketoi sillä aikaa joululahjoja. Kahvia, kakkua ja puuroa. Sen jälkeen isi jatkoi rakentamista ja järjesti meille muille syötävää iltapäivällä. Onnittelulaulut. Kahvia ja kakkua. Päivän päätteksi isisauna ja väittelyä siitä kumpi lapsista saa mennä isin viereen säkkituolille. Kohta nukkumaan. Tänään on isin vuoro lukea iltasatu Toivolle. Tyyne laittaa puolestaan äidin nukkumaan.

Isänpäivälahjaksi annettiin kirpparilta löydetty Kaj Stenvallin ankkalasi, lapaset, viime sunnuntaina partiossa askarreltu magneetti, itse tehdyt kortit (yhteensä kolme kappaletta) sekä ritarirannekoru ja ritarikaulakoru.

onneaisi.jpg photo

isilapasetjakorut.jpg photo

Isilapaset

Lanka: Seitsemän veljestä Kantri kaksinkertaisena. Kulutus 110 g.

Puikot no 6.

Ohje: Novita Seitsemän veljestä -lehti, no 7 täysin oman säädön mukaan.

Lehdessä ei pikasilmäyksellä ollut yhtään hyvää ohjetta. Tätäkin säädin paljon, mutta hyvät tuli ja nopeasti. Jälleen kerran on todettava, että minun ja Novita käsialat eivät keskustele: tähänkin oli langan menekiksi ilmoitettu 100 g. Mutta sai sieltä sentään  noita pituusmittoja, koska en jaksanut vertailla vanhoihin lapasiin, eikä sovittaakaan voinut. Lapaset on neulottu sohvalla telkkaa katsellessa, miehen istuessa vieressä.

Kuvassa näkyy myös Tyynen tekemä rannekoru ja Toivon tekemä kaulakoru.