Huh. Loppuihan se helteinen työviikko viimein. Aika raskasta oli. Huono olo meinasi tulla heti jos ei juonut tarpeeksi. Kotona oli helpompi olla kun sai sisälle läpivedon ja siten jonkinlaisen viilennyksen. Ensi viikoksi on kai samanlaista lämpöä luvassa.

Viikolla oli jonkin verran menojakin. Maanantaina lääkäri ja neuvola. Torstaina eka perhevalmennus ja veljen pojan synttäripippalot.  Vietiin Juholle Siku-sarjan traktori. Oli ilmeisen mieleinen lahja. Hyvä niin.

Ja perjantaina tehtiin retki Ikeaan. Hauska hellepäivä sille retkelle valittiin. Mutta kun muita sopivia päiviä ei ollut. Ja onko tässä ollut yhtään sellaista päivää, ettei ole ollut hellettä? Samalla tuo matka oli synttärilahja Nooralle. Olisi kyllä ollut reilua tarjota synttärisankarille edes ne Ikean lihapullat, mutta nyt oli oma kukkaro niin kuiva, että ei ollut varaa. Siihenkään. Sen sijaan mies joutui tarjoamaan minulle kaikki syömiset, juomiset ja ostokset. Mutta eipähän tullut ostettua mitään muuta kuin tarpeellista. Ainakin luulen niin.

Roskakori metallijätteille. Vaikka nyt on uusittu keittiö ja uusi hyvä jätevaunu, niin silti se ei ihan riitä kaikelle. Siinä on viisi roskista, joihin menee energiajäte, biojäte, kaattisjäte, pahvit + maitotölkit ja lasit. Näiden lisäksi paperit kerätään koriin ja nyt metallit tähän suureen roska-astiaan. Meillä tölkkejä tulee aika paljon, kun kissat syövät purkkiruokaa. Nyt ainakin mahtuu eikä tarvitse olla ihan joka viikko viemässä keräykseen.

Ikearoskis.jpg picture by pupupossu

Uusi jauhopurkki löytyi myös. Vanha oli jo kovin kolhuinen ja muhkurainen. Näitä oli kyllä pakko ostaa kaksi, kun kauppaan kuului tämä ja toinen pienempi. Kai sille toisellekin jotain käyttöä keksii. Ehkä siitä tulee uusi kahvipurkki.

Ikeapurkki.jpg picture by pupupossu

Sitten uudet varjostimet yöpöydän lamppuihin. Viimeksi kun käytiin Ikeassa, en ostanut, vaikka mieli teki. Sillä en tiennyt ovatko ne sopivat. Kotona tarkastin tilanteen ja kyllähän nuo kaikki Ikean varjostimet kaikkiin Ikean jalkoihin käyvät. Tietysti. No, nyt sitten oli tilanne se, että juuri niitä varjostimia, mitä olisin halunnut ei enää tietenkään ollut. Muutenkin se varjostinpuoli oli tällä kertaa tosi kökkö. Ja sekainen. Nämä kuitenkin löytyivät ja ovat kyllä ihan sopivat.

Ikeavarjostin.jpg picture by pupupossu

Näiden lisäksi vielä ostin yhden keittiölastan. Joka kerta Ikeassa käydessä ostan yhden. Kohta niitä on jo tarpeeksi. Vielä pari käyntiä. Sitten myös kolme uutta pannunalustaa. Niitä korkkisia. Ja jarrua laatikkoihin. Mitä se nyt onkaan oikealta nimeltään. Sitä muovimattoa, mitä laitetaan laatikon pohjalle, etteivät tavarat pääse hölskymään laatikkoa avatessa ja sulkiessa. Siis jarrua.

Ja ostokset jatkuvat tänäänkin. Mies lähtee kohta hakemaan uutta pakastinta. Nyt ei pitäisi ensi talvena marjat loppua kesken. Kunhan vaan saan ne ensin pakastettua. Oma sato jäi tänä vuonna olemattomaksi: vadelmia ei ollenkaan, punaisia viinimarjoja vähän ja niitäkään ei ehditty keräämään ennenkuin linnut söivät, mansikat ehtivät homehtua, mustat viinimarjat ja pensasmustikat ovat vielä niin nuoria taimia, etteivät tuota mitään. Itse en pysty enää kumartelemaan ja keräämään, joten loput mustikat ja puolukat on ostettava myös torilta. Mutta kyllä mahtuu :O)

Niin ja onhan omenapuussakin kolme omenaa :D