Eilen meillä oli retkipäivä. Käytiin Helsingissä ostoksilla. Melkoisessa myräkässä ajeltiin kotiinpäin. Moottoritiellä oli parhaimmillaan vauhtia 60 km/h. Ja näkyvyys olematon. Kotiin päästiin ehjinä.

Mitään maratonkävelyä ei perillä tehty kun minä just ja just jaksan sen sata metriä kävellä. Mutta ihan vähän siinä keskustassa pyörittiin. Ja pidettiin kaksi kunnon ruokataukoa niin hyvin jaksoi.

IMG_0815.jpg picture by pupupossu

Alennusmyynneistä olen jo tänä vuonna hankkinut itselle ja Toivolle pyjamat ja mies on ostanut kassillisen työkaluja ja spraymaalpurkkeja yhden halppiskaupan loppuunmyynneistä. Helsingissä ei varsinaisia aleja etsitty vaan katseltiin muita juttuja.

Ensin poikettiin Priimaan kun se nyt sattui ihan vahingossa siihen matkan varrelle. Ihanainen Debbie Blissin Donegal Aran Tweed oli alessa ja sitä ostin. Juuri minun lankaa. Mustaa villaista tweediä. Voisiko enää parempi lanka olla alessa kun minä kävelen kauppaan. Sitä ostin toki enemmän kuin kuvassa näkyvät kaksi kerää. Lisäksi ostin yhden vyyhdin Araucania Rancoa, puikot ja Hippy The Hippo -säilytysrasian.

vuodenviimeisetostokset.jpg picture by pupupossu

Muumisalkku löytyi toisaalta, mutta sekin on tarkoitus ottaa neuletarvikekäyttöön. Olen jo joutunut käymään pitkiä ja tiukkoja keskusteluja siitä, että salkku on äidin. Äidin.

Pari kirjainta löysin. T niin kuin Toivo ja K niin kuin ... vaikka keittiö. Enemmän olisin halunnut, mutta olivat kalliita.

tk.jpg picture by pupupossu

Kiva päivä meillä oli, vaikka olikin tuollaista ostelua. Kyllä sen lisäksi katseltiin ulkona ratikoita, paloautoja, kauhakuormaajia ja muita lumenaurauskoneita. Eräässä suuressa ja tunnetussa tavaratalossa jouduttiin kahteen kertaan menemään kala-altaan reunalle. Toivo esitteli kalat useaan kertaan itselleen, meille ja kaikille ohikulkijoille.

Tänään on ohjelmassa joulukuusen hävitys ja joulukoristeiden poisto. Tämä ei yleensä tapahdu vielä tässä vaiheessa, mutta kuusi pääsi tuossa joku aika sitten imaisemaan vedet kuiviin ja on nyt kovin rapea. Ja minulla olisi se yksi vauvaneulekin vielä kesken.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta toivottelen kaikille lukijoille ja lukemattomillekin.