Viikonloppu se taas vilahti. Vaikka eipä meillä tätä normaalia arkea kummempaa taas tapahtunut. Perjantaina kävin Toivon kanssa kaupungilla ja lankakaupassa. Ostin lankoja SNY:n merkeissä ja pystyin olemaan ostamatta itselleni mitään, vaikka vähän sillä silmällä jotain siellä katselinkin.

Lankakaupan lisäksi käytiin myös kirpparilla. Noita froteepyyhkeitä olen sieltä viime aikoina yrittänyt pongata. Ja kyllähän niitä olisikin, mutta huomaan alkavani nirsoilemaan väreistä. Vaikka ne froteet onkin tarkoitettu vain vaippakäyttöön niin saa kai sitä silti valita jotain mistä itse pitää.

Sunnuntaina sain valmiiksi jälleen yhden neuletyön. Kynsikkäät lapashupulla. Aamulla ne näyttivät vielä tältä ja melkein teki mieli jättää päättelemättä tämä lankamäärä.

Koskipttelemtt.jpg picture by pupupossu

Päättelyn ja höyrytuksen jälkeen näytti jo paljon paremmalta.

Koskikynsikkt3.jpg picture by pupupossu

Koski-kynsikkäät lapashupulla

Lanka: SandnesGarn Sisu. 80% villaa, 20% polyamidia. Kulutus 50 g.

Puikot no 3.

Ohje: Punokset puikoille -kirja, Koski-kynsikkäät, koko S/M.

Kivat tuli. Tykkään. Mulla on joskus ollut keltaiset kynsikäslapaset ja niitä parsittiinkin moneen otteeseen, mutta menivät ja hukkuivat jonnekin. Tämä oli sitten sen verran mukavan näköinen malli, että päätin tehdä itselle uudet keltaiset. Vaikka joskus olen luvannut, etten sormikkaita tai mitään vastaavia ikinä enää tee. Mutta tein kuitenkin. Eikä tuo lankojen päättelyhomma kuitenkaan niin kamalan iso ollut. Eikä tällä kertaa tullut edes mitään jättisuuria reikiä sormien väleihin.

Alkuun tuntui siltä, että olen haukannut liian ison palan. Kun ei tuo punoksen malli meinannut millään jäädä mieleen. Joka silmukan sai katsoa erikseen ruutupiirroksesta. Tämä onneksi vain ensimmäisen mallikerran aikana ja sitten se kolahti ja enää tarvitsi vilkuilla sitä vain joka toisen kerroksen alussa ihan muistin virkistämiseksi. Ja viimeistä mallikertaa neuloessa muistin sen jopa jo ulkoa.

Koskikynsikkt1.jpg picture by pupupossu

Erityisesti tykkään näissä noista punoksista, nappikiinnityksestä ja nappia varten tehdystä lenkistä lapasen kärjessä sekä lapashupun oikein-nurin reunasta. Eli aika monesta kohdasta.

Omassa varastossa ei ollut sopivia nappeja ja niitä etsittiin myös perjantaina kaupungilta. Kangaskaupan nappivalikoima oli surkea, mutta sieltä löytyi nuo yhdet kelvolliset. Nappikauppaan ei menty koska sinne ei mahdu vaunut mukaan enkä minä mielellään jätä Toivoa yksin kadulle.

Punokset puikoille -kirjassa oli mielenkiintoinen ohje massanappeja varten. Se oli hauska lisä neulekirjassa. Ja sitä ohjetta pitää kyllä joskus kokeilla

En ole tätä Lankahamsterihommaa aloittanut ihan niin kuin kunnon hamsterin pitäisi. Ohuilla puikoilla nykerrän ja tämäkin työ oli melkoista piperrystä. Seuraavaksi otan järeämmät aseet käyttöön ja aloitinkin jo suurilla nelosen puikoilla seuraavaa työtä :D Vaikka huono valinta on tämäkin hamsterityöksi. Raitojen langat ovat koko ajan sotkussa keskenään ja paljon tehokasta neulomisaikaa menee lankojen selvittelyyn. Eikä malliakaan ole vaan pitää itse miettiä. Sekin vie aikaa.

Apinanalku.jpg picture by pupupossu