Ärsytys vatsaa koskevista kommenteista on jo haihtunut ja nyt asia vain hymyilyttää. Silti oli pakko sanoa eilen serkulle se kiitos samoin, kun sanoi isoksi ja otti valokuvia. Vielä kännykkäkameralla - mahtaa jättää minun mahan taustakuvaksi :D Eipä tuo kiitos samoin aiheuttanut tuossa kohtaa muuta kuin valtavat naurut.

Eilen oltiin serkun (ei tuon äskeisen) 50-vuotissynttäreillä ja oli kyllä tosi kivaa. Viimeksi tuota isän puolen sukua olen nähnyt koolla isän hautajaisissa ja siitä tilaisuudesta ei minulla enää ole juurikaan mitään muistikuvia. Muutamia sukulaisia oli meidän omissa hääpippaloissa kaksi vuotta sitten, mutta arvalla kutsuttiin vain osa, kun meille ei muuten olisi millään kaikki mahtuneet. Jälkikäteen kyllä harmitti, ettei kutsuttu kaikkia kun sää oli niin hyvä, että pystyi olemaan ulkona. Mutta synttärijuhlat oli kivat ja sukulaisia oli kiva tavata. Tällaista lisää kiitos!

50veepaketti.jpg picture by pupupossu

Aloin jo heti eilen illalla suunnittelemaan omia 50-vuotissynttäreitä. Miehen mielestä se on ehkä hiukan liian varhaista. Mutta jos meinaan silloin oikeasti hypätä laskuvarjolla, niin harjoittelu on ainakin aloitettava heti.

IMG_0408.jpg picture by pupupossu

Toivo oli juhlien ainoa lapsi ja riehaantui täysin. Järkyttävää. Poika, joka ei kotona eikä missään muuallakaan availe laatikoita, eikä vetele tavaroita hyllyiltä eikä pöydiltä muuttui aivan villiksi. Kaikki mahdolliset laatikot olisi pitänyt saada auki. Ja tavarat pois pöydiltä. Eli hyvä oli meininki. Oltiin oltu paikalla viisi minuuttia kun jo ensimmäinen mehulasillinen kaatui puserolle. Ja kotona kun ei ole viikkoihin enää tullut rinnuksille mukista. Mutta olihan nyt päällä hyvä valkoinen paita, mihin piti saada vähän väriä.

Perjantaina jatkoin myös pitkään kesken ollutta kodin syyssiivousta, jonka voisi jo joulusiivoksi nimetä. Tai ehkä myös pesänrakentamiseksi - eikös sitä raskauden loppuvaiheessa aloiteta juuri noita kaappien siivouksia tai muita remonttihommia. Toivon huoneen komeron putsasin ja yritin saada lelut mahtumaan johonkin. Erilaiset korit ja purkit täyttävät lattiat ja kaapille tuli tilaus. Eilen kierreltiin aamusta kirppareita eikä tietenkään löytynyt. Paitsi yksi, joka oli minusta ihana ja miehestä kamala. Ja tietenkään ei mikään edullinen.

uusikaappi.jpg picture by pupupossu

Tänä aamuna mies sen sitten haki. Kalliin, risan ja ruman kaapin. Mutta minusta ihanan. Se ei tule Toivon huoneeseen vaan tupaan, josta siirretään toinen vähän pienempi Toivolle. Uudet vetimet tuo kaappi vielä kaipaa, mutta kohta suoritettavan mäntysuopapesun jälkeen se on muuten oikein hyvä. Toivo otti sen jo heti käyttöön autojen ja traktorien talliksi.

uusikaappiautotallina.jpg picture by pupupossu

Nuha taitaa minulla olla jo menossa kohtapuolin pois. Harmia aiheutta vain se, etten pysty kunnolla niistämään tai yskimään. Pari päivää sitten yskin niin hyvin, että kylki venähti. Ja nyt sattuu ihan kaikki. Jopa ihan paikallaan istuminen. Yritin ottaa särkylääkettä, josta ei ole tehoa särkyyn. Närästyksen se kyllä aiheutti. Mutta siitä seuraa sellainen hyvä, että koska närästää jo valmiiksi, voin huoletta juoda reilusti kahvia ja syödä omenoita. Ei kai tämä tästä enää voi pahemmaksi muuttua.