Olen varmaan joskus kirjoittanut, että tilkkutyöt ei ole mun juttu, kun siinä on tehtävä tarkkaa työtä. Edelleen olen sitä mieltä, ettei ole mun juttu, mutta haluaisin, että on. Loppukesästä tein lapsille rouhena tilkkupeiton majanrakennuskäyttöön, jonka viimeiset tikit ompelin päivää ennen jalkaleikkausta. Vasta lauantaina sain silitettyä ja katkottua langanpäät. Kuvat on otettu silittämättömästä peitosta, mutta voin kertoa, ettei siitä paremman näköistä silittämällä saanut.

Oikean tilkkutyönharrastajan ei kannata lukea tätä päivitystä eikä varsinkaan kannata katsoa kuvia.

Kaikki kankaat on puuvilla. Seassa on itse värjättyä ja kuvioitua, Marimekkoa, vanhaa keittiöpyyhettä, vanhoja verhoja ja tyynynpäällisiä ja pöytäliina sekä muita jämätilkkuja. Vain välissä oleva vanu piti ostaa tähän uutena.

Palat leikkasin jo viime talvena ja yhden palan koko on noin 15 x 15 cm. Koska en ole tarkka enkä oikein välittänytkään olla, niin palojen saumavaroissa oli heittoa jopa 2 cm. Ei helpottanut ompelutyötä ja osittain sen vuoksi nuo ruudut eivät ihan joka kulmassa kohtaa. Ja osittain ei kohtaa sen vuoksi kun olisi ehkä kannattanut ahkerammin silittää noita saumavaroja ompeluvaiheessa. Siis joka ikinen sauma. Ja osittain sitä kärsivällisyyttä olisin kaivannut enemmän. Sitähän yleensä aina on, mutta tässä kohtaa huomasin, että ei riitä.

Reunan vinonauhan tein vanhasta lakanasta ja taustakangas on ex-pöytäliina.

Tämä peitto ei ole mikään käsityötaidonnäyte. Päinvastoin. Huonommin tehtyä saa meidän talosta hakea. Mutta huonosta jäljestä huolimatta tykkään tästä kovin ja mikä parasta, lapset tykkäsivät. Se oli viikonloppuna jo kovassa käytössä telttana, telttaretken alustana, uimarantana ja peittona.

Ja vaikkei tämä mitenkään onnistunut ole, niin silti sain pienen pienen kipinän tilkkutöihin. Tekisi mieli tehdä oikea tilkkupeitto myös. Tilkkuleikkuri ja alusta olisi kivat apuvälineet siihen. Myös silityslauta, mikä on ompeluhuoneessa, pitäisi päällystää - ehkä sitten tulisi ahkerammin silitettyä noita välivaiheita. Mutta toistaiseksi seuraava tilkkupeittosuunnitelma jätetään sinne suunnitelmavaiheeseen.