Eilen meni koko päivä pihalla. Aurinko paistoi ainakin välillä. Vaikka juuri silloin, kun meidän piti juoda päiväkahvit pihalla, tuli rakeita :O) Miten sattuikin. Tänään on sitten selkä ja reisilihakset kipeinä kun oli aika rankka tuo eilinen työ. Tämän vuoden kovin homma. Mutta nyt se on tehty.

Aamulla aloitin levittämällä oksahakkeen aronia-aidan juurelle. Vielä tarvitsisin sitä vähän - pieni pätkä jäi ilman. Eiköhän oksia kesän aikana sen verran kerry, että saan oksasilppurin jossain vaiheessa käyttöön.

Seuraavana oli vuorossa kylvöä. Laitoin purkkeihin kesäkurpitsat ja krassit sekä istutin yhden daalian juurakon. Huomasin, että isoja kukkaruukkuja täytyy varmaan ostaa lisää. Tulee kai sitten aina joka kesä laitettua vähän enemmän kukkia kuin edellisenä vuonna.

Suurin ja isoin urakka oli sitten etupihan laattojen siirtely. Ovelta on lähtenyt kaksi polkua. Vasemmanpuoleinen menee postilaatikolle ja oikealla oleva on se, mitä eniten käytetään. Eli aina kun mennään ulos muuten kuin postia hakemaan.

Etupihaennen.jpg

Käytävät on turhan kapeita ja etenkin talvella ruokaostosten kuljettaminen on ollut hankalaa kun ympärillä on korkeat lumivallit ja käytävä on kapea. Paitsi viime talvena. Ja koska postilaatikkopolkua käytetään harvemmin, siirsin siitä laatat toisen polun viereen. Samalla tietysti siirtelin kiviä toiselle puolelle ja jouduin myös kaventamaan perennapenkkiä.

Etupihanyt.jpg

Tulokseen olen nyt tyytyväinen. Vaikkei polku ole suora (ei se sitä ollut aikaisemminkaan - tosin minun laittamat nuo edellisetkin) niin kiva siitä tuli. Kuvassa jotkut laatat näyttävät olevan ihan vinossa ja kallellaan, mutta se johtuu varmaan siitä kun polussa on loivia mutkia ja laattojen välit olen mutkissa täyttänyt kivillä.

Laatatjakivet.jpg

Vaikka tuo etupiha on täytetty kivillä niin on siellä jotain vihreääkin. Lamoherukassa on jo isot hiirenkorvat - melkein oikeat lehdet.

Lamoherukkahuhtikuussa.jpg