Tänään tuulisena päivänä meillä tehtiin pihatöitä. Laitettiin paikoilleen pupuverkot ja runkosuojat. Olisihan sen voinut tehdä kuukausi tai kaksi sitten, mutta tänäänkin oli ihan hyvä päivä siihen. Vaikka sää ei tuohon hommaan ihan paras ollutkaan.

3052099609_f63e2fc05b_m.jpg

Kriittisimmät paikat on nyt kuitenkin suojattu: hevoskastanja, japaninsiipipähkinä, jalava, omenapuut, köynnöshortensiat, pensasmustikat, päärynä ja kirsikka. Muita syököön puput ja myyrät rauhassa. Tuskin ne ihan koko pihaa sileäksi talven aikana saavat.

Suojien asennus tapahtui lähinnä siten, että minä osoittelin mitä pitää suojata ja mies laittoi suojat. Minun tärkeä tehtävä kun oli vetää Toivoa pulkassa. Toivon tehtävä oli puolestaan noukkia risuja maasta aina kun sellainen pysähdyspaikassa kohdalle sattui.

Tämän lisäksi yritettiin epätoivoisesti kuvata joitain valmistuneita pipoja. Kyllä niistä kuvat saatiin otettua, katsotaan nyt onko yhtään julkaisukelpoista kun piti yrittää toimia niin äkkiä, ettei tuuli jäädytä sormia. Kyllähän tästäkin näkee, että päässä on pipo.

3052099599_ac2aae88c7_m.jpg

Myös volkkarin ja peräkärryn siirtäminen talvisuojaan kuului päivän pihapuuhiin. Nekin ehtivät sisätiloihin pahimman myräkän alta.

3052099631_d5ee26fb9f_m.jpg

Vaikka näinkin moni tärkeistä pihan syystöistä jäi tekemättä ennen lumien tuloa, jotain sain sentää jo hyvissä ajoin syksyllä tehtyä eli laitettua ulkovalot. Lyhdyssä olevat ovat palaneet jo pitkään ja muutama päivä sitten sytytin pajutelineenkin valot.

3052099657_cacc636ae3_m.jpg

3052099649_3a52a05bbf_m.jpg

Saa nyt nähdä onko tämä marraskuun loppupuolella satanut lumi pysyvää vai vieläkö sulaa pois. Viime vuonna marraskuussa satoi ihan törkeän paljon lunta yhdellä kertaa, mutta se suli pois hyvissä ajoin ja pysyvä lumi satoi vasta reilusti tammikuun puolella.

Huomenna on jännittävä päivä. Menen kampaajalle. Jännittävää se on siksi kun tällainen tapahtuma on keskimäärin joka toinen vuosi. Minä leikkaan aina itse hiukset ja sen kyllä huomaa - joskus jopa ilman peiliä. Nyt on kuitenkin tarkoitus ottaa reilusti pois, ehkä jopa ihan lyhyeksi, ja haluaisin, että kerrankin minulla olisi joku oikea leikkaus - eikä mikään epäsiisti luonnonmukainen 'ei huolta hiuksista' -kampaus, joka ei ole harjaa nähnyt moneen päivään. Ei vielä tiedä, miltä huomenna näytän. Voihan se olla niinkin, että pupu menee pöksyyn ja pyydän vain hiukan tasaamaan latvoja. Eli jännittävää.

3052099613_32bf1278d4_m.jpg