Tällä viikolla on ollut lumitöitä joka päivä. Meidän pihalla ja minun kunnolla se tarkoittaa puolitoista tuntia hikoilua kerrallaan. Ja se puolestaan tarkoittaa sitä, että jalat on kipeät, kädet on kipeät ja minä väsynyt. Mutta kunto kohoaa.

Innostuin vaihtamaan keittiön verhot kun ne edelliset olivat aivan liian ohuet ja vähän jo kyllästyinkin niihin. Oikeastaan en edes tykännyt niistä.

Koska viime vuoden kierrätysinnostuksessa karsin kangasvarastoa ja verhovarastoa aika rankalla kädellä, ei sopivaa kangasta tai verhoa meinannut kaapista löytyä. Mutta kun olin jo päättänyt vaihtaa, niin sen myös tein. Ei tykkää näistäkään, mutta saavat olla kunnes pääsen kangaskauppaan.

Eilen askartelin sytykeruusuja. Ekaa kertaa. Oli kyllä helppoja tehdä kananmunakennoista ja kynttilänpätkistä. Vielä en ole kokeillut, mutta ainakin tähteeksi jäänyt steariini maitotölkissä sytytti tänään uunin komeasti. Värillisten kynttilöiden jämistä saisi varmaan kivemman värisiä, mutta koska meillä on nuo kynttilät valkoisia, täytyy tyytyä harmaisiin ruusuihin.

Lupaus, jonka tein tälle vuodelle on täytetty. Eli järjestin kaikki lehdistä leikellyt ruokaohjeet. Ruoat ja leivonnaiset omiin vihkoihinsa, suolaiset ja makeat leivonnaiset omiin. Tosi monta talteen otettua ohjetta heitin suosiolla pois, mutta liimaa kului silti parin pötkylän verran. Vinon pinon ohjeita leikkasin myös kokeiltavaksi. Kokeiltavat ohjeet liimataan vihkoon vasta kun on todettu, oliko edes syötävää.

Jouluruoka-vihkoon liimasin ohjeet, joita käytettiin jouluna. Samoin kirjasin siihen, mitä muuta meillä oli ja mikä kelpasi ja mikä ei, mitä oli liikaa ja mitä liian vähän.

Luulin, että tätä urakkaa en saa tässä elämässä tehtyä, mutta niin se vain eteni kun tosissaan aloin sitä toteuttamaan. Ja koska lupaus on jo täytetty näin varhaisessa vaiheessa tekisi mieli antaa toinen. Ja se voisi olla se, että tänä vuonna en leikkaa otsatukkaa, vaan annan sen kasvaa. Voisin melkein jo nyt olla varma siitä, että toteutumatta jää. Sen verran on vaikeaa olla tarttumatta noihin saksiin kun hiukset alkavat haitata näköä.

***

PS1. Toivo ei halunnut laittaa tänään vaaleanpunaisia pitkiä kalsareita kun vaaleanpunainen on tyttöjen väri. Laittoi ne lopulta kun lupasin, ettei enää tarvitse. Aion kyllä vielä tarjota niitä.

PS2. Tyyne on jättänyt vaipan. Kalsarit on paljon kivemmat. Yöksi laitetaan vaippa, mutta päivällä on ne kalsarit.

PS3. Villatakki edistyy tuskaisen hitaasti. 3o3n neulos ei ole kaikkein kiinnostavinta tehdä vaikka onkin helppoa.