Alkaa olla kaikki valmista huomista leikkausta varten: lasten hoitopaikka sovittu, jalat hoidettu, kainalosauvat haettu, verikokeet otettu, auton avain laukusta poistettu, kukka haudalle viety ja langat sairaalassaoloaikaa varten ostettu. Kiitos Pappilan mummo, Maj, terveyskeskuksen apuvälinelainaus, keskussairaalan laboratorio, avaimen säilytyspaikka, puutarhaliike Multasormi ja lankakauppa Lankakerä.

Näitä jalkahoitopakkauksia taidan itsekin ensi kesänä pussittaa - oli ihana.

Kirjavasta langasta sukat, vaaleanpunaiset tilkkupeittoa varten.

Valmista on myös käsityöpuolella. Näistä osa on valmistunut jo toukokuussa ja yksi syyskuussa. Siis ehkä oli eilen jo korkea aika kuvata ja tänään blogata. Ei meitä hämäläisiä suotta hitaiksi kutsuta :)

T-paita itselle puuvillatrikoosta. Kangas ostettu Sampsukasta. Kaava piirretty vanhasta t-paidasta. Kangas on ehkä vähän turhan paksua, mutta kyllä tätä käyttää voi.

Huivi

Lanka: Rovan Revive. 36 % silkki, 36 % puuvilla, 28 % viskoosi. Kulutus 50 g.

Puikot no 6.

Ohje omasta päästä.

Tehty jo toukokuussa eikä mitään muistikuvaa mistään koko neulomisajalta. Mutta huivia olen jo pitänyt paljon ja tykkään. Se on tärkeintä.

Polvisukat

Lanka: Novita Nalle Talvi. Kulutus 150 g.

Puikot no 3.

Ohje: Peruspolvisukka omien mittojen mukaan.

Nämäkin valmistuivat jo joskus. Muistan vain jännittäneeni langan riittävyyttä. Koko kerä meni ja tähteelle jäi hiukan parsimislankaa, joten turhaan jännitin. Ovat hiukan löysät, mutta pysyvät kyllä ylhäällä kun alla on leggingsit tai sukkahousut. Ilman 'alushousuja' valuvat noin viidennen askeleen kohdalla nilkkoihin. Tykkään ja olen jo pitänyt jonkin verran.

Pusero

Lanka: Schachenmayr Cotton Eco, 100 % puuvilla. Kulutus 400 g.

Puikot no 3½.

Ohje: Mallineuleen ja vähän ulkonäön suunnitteluun ohje Moda 2/2007 no 22, silmukkamäärät ynnä muut omalla ohjeella.

Tämän piti valmistua juhannukseksi ja valmistuihan se hyvissä ajoin - jo syyskuussa. Kyllä oli tervan juontia tämän neulominen. Ja kun olin päättänyt, että muuta en tee ennen kuin tämä on valmis, niin en tehnyt. Enkä sitten tehnyt tätäkään. Puuvillan neulominen ei ole ihan suosikeinta. Eikä varmasti koskaan tule olemaankaan.

Jossain vaiheessa jännitin, että riittääkö lanka ja tein ehkä vähän liian lyhyen. Lanka riitti hyvin ja tähteelle jäi vielä 100 g, joten olisi tuosta saanut juuri sen verran pidemmän, että olisi ollut hyvä. Tosin tuokin pituus sopii ja olen jo pitänyt. Tykkään.

Sen lisäksi, että lanka oli puuvillaa ja siksi minun mielestä ikävää neulottavaa, se pölisi ihan kamalasti. Pesin neuleen koneessa ja kuivasin vielä rummussa ennen käyttöä. Sinne jäivät kuivausrummun nukkasihtiin irtonukka - ei pölyä enää.

Jos tästä ei olisi tullut hyvä, niin olisi varmaan kaikki neulomismotivaatio hävinnyt pitkäksi aikaa. Onneksi tuli hyvä. Muistuttakaa minua, kun ensi kerralla innoissani aloitan neulomaan puuvillasta puseroa, että aika kultaa muistot ja se puuvillan neulominen on minun neulomisen inhokkillistalla ihan siellä kärjessä. Yhdessä lasten lapasten ja paksun langan/suurten puikkojen kanssa.